Calugaritele care au scandalizat Vaticanul. Ce acuzatii le aduce conducerea Bisericii Catolice

Ultima actualizare: 27-07-2012 09:45
calugarita catolica

O grupare care reprezinta majoritatea calugaritelor catolice din Statele Unite a fost aspru criticata de Vatican. Sfantul Scaun declara ca acestea nu respecta doctrina Bisericii si au idei contrare acesteia.

Gruparea renegata de Vatican se numeste The Leadership Conference of Women Religious, iar calugaritele care fac parte din ea au fost acuzate de “feminism radical”.

Biserica Catolica a publicat un document de 8 pagini, in care critica refuzul acestora de a lua o pozitie ferma impotriva avortului si a casatoriei intre persoanele de acelasi sex. Atitudinea lor denota feminism, acuza Vaticanul.

Congregatia are peste 1.500 de membrii, care reprezinta peste 80% din calugaritele catolice din Statele Unite. Acestea sunt implicate in actiuni educative, servicii sociale sau medicale si munca lor este in mare parte voluntara.

Vaticanul a dat congregatiei un termen de 5 ani pentru a se alinia doctrinei, fara sa precizeze insa ce se va intampla daca acest lucru nu va fi respectat.

Reprezentantii gruparii religioase au refuzat deocamdata sa dea o declaratie oficiala, afirmand ca orice decizie va fi luata in forul de conducere, precizeaza Los Angeles Times.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO