Fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy, găsit vinovat pentru finanțarea ilegală a campaniei

Ultima actualizare: 30-09-2021 12:44
Nicolas Sarkozy- Agerpres

Fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy a fost găsit vinovat, joi, pentru acțiunea de finanțare ilegală a campaniei sale electrale din 2021.

Potrivit Agerpres, care citează Reuters, urmează ca tribunalul să decidă ce pedeapsă va primi fostul preşedinte.

Procurorii cer un an de închisoare, din care jumătate cu suspendare. Este totuşi puţin probabil ca Nicolas Sarkozy să ajungă la închisoare în viitorul apropiat, dat fiind că este de aşteptat să facă recurs.

În luna iunie, procurorii au cerut o pedeapsă de un an de închisoare, dintre care şase luni cu executare, împotriva fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy.

Fostul șef de stat a fost judecat la Paris pentru cheltuieli excesive în campania pentru alegerile prezidenţiale pe care le-a pierdut în 2012.

La finalul rechizitoriului, procurorii au subliniat “neglijenţa totală” a fostului şef de stat în gestionarea finanţelor unei campanii care a costat aproape dublu faţă de plafonul autorizat şi au cerut, de asemenea, o amendă de 3.750 de euro.

Fostul președinte al Franței a mai fost condamnat într-un alt dosar la trei ani de închisoare, din care doi cu suspendare. Sentinţa nu este definitivă şi nici executorie până după apel.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO