Fosta resedinta a Printesei Diana, gazda unei expozitii extravagante

26-03-2010 00:00


Avem un palat, dar ce facem cu el? Probabil ca asa s-au intrebat administratorii resedintelor regale din Marea Britanie.

Si din raspuns in raspuns, fosta resedinta a printesei Diana, Palatul Kensington, s-a transformat intr-o expozitie in care cuvantul cheie este extravaganta.

Reteta aplicata expozitiei "Palatul Fermecat" este extrem de simpla: se ia o resedinta regala, in cazul nostru palatul Kensington, si se lanseaza invitatii celor mai in voga designeri. Apoi, creatorii de moda sunt lasati sa zburde in voie prin saloanele incarcate de fresce si stucaturi. La un moment dat, sigur va iesi ceva...

"Marea noastra dorinta a fost ca prin aceasta expozitie sa schimbam asteptarile publicului fata de ceea ce poate oferi un palat regal. Palatele sunt pline de povesti extraordinare, povesti umane", spune Joanna Marschner, curator Palatele Regale.

Iar Kensington nu face exceptie. Aici s-a nascut regina Victoria, iar 160 de ani mai tarziu, palatul a devenit resedinta oficiala a Printesei Diana.

Pornind de la povestile lor, mai vesele sau mai triste, designeri de top de la Londra, in frunte cu Vivienne Westood, au umplut saloanele palatului cu tot felul de creaturi fantastice. Printre ele, vizitatorii pot admira si piese autentice de muzeu, adica rochii fastuoase, dar si tiare impresionante purtate de generatii intregi de regine si printese.

VIDEO PROTVPLUS.RO