Uimitor! Traieste la noua ani doar cu jumatate din creier

26-03-2010 00:00


Cameron Mott

La noua ani, deja supravietuitoare! Este voba despre o fetita din Marea Britanie, Cameron Mott, care si-a revenit miraculos dupa ce jumatate din creier i-a fost extirpat.

Fetita a fost diagnosticata cu sindromul Rasmussen la trei ani, o maladie caracterizata printr-o tulburare care afecteaza activitatea electrica a creierului, adica procesul care face creierul sa gandeasca.

Intreaga emisfera dreapta a creierului fetitei era afectata, ceea ce îi provoca accese epileptice frecvente. Prin urmare, medicii au decis extirparea emisferei drepte, cavitatea ramasa fiind umpluta cu celule nervoase provenind din maduva spinarii.

Spre uimirea medicilor, fetita si-a revenit miraculos dupa interventia chirurgicala. Are doar ceva probleme cu vederea periferica. In schimb, se joaca la fel ca orice copil sanatos.

Mai mult, fetita a decis ca vrea sa devina balerina. Parintii cred ca vor avea o balerina faimoasa in familie in conditiile in care Cameron a reusit sa isi revina dupa o operatie atat de dificila.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO