Fost asasin al mafiei italiene, prins de polițiștii din Satu Mare

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Mafiot italian Romania
presasm.ro

Un asasin italian cunoscut drept Cosimo Scaglione Gabor „Gabor” a fost reținut, luni, de polițiștii de frontieră de la Petea.

Ani la rând, el a locuit în municipiul Satu Mare și era căutat de autoritățile italiene, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare pentru complicitate la tentativă de omor.

Potrivit portalului Presa SM, care citează poliția italiană, „Gabor” ar fi avut rang de căpitan în cadrul grupării ‘Ndrangheta. Astfel, el era acuzat de dublu asasinat. Încă din 2011, pe numele său a fost emis un mandat de arestare internațional și fusese condamnat la 14 ani de închisoare.

Cosimo Scaglione Gabor a fost condamnat definitiv pe 12 noiembrie 2010, pentru un masacru comis în 26 februarie 2000 în localitatea Strongoli din centrul provinciei Crotone. Patru persoane au fost ucise: Salvatore Valente, Vincenzo Otello Giarratano, Massimiliano Greco, membri ai clanului Valente, respectiv un pensionar, Ferdinado Chiarotti, aflat întâmplător pe strada Biagio Miraglia, unde a avut loc ambuscada. Un alt membru al clanului Valente, vizat şi el de atac, a scăpat viu din măcel, conform E-bihoreanul.

Ulterior, el a decis să colaboreze cu judecătorii antimafia din Italia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO