Fortele de elita irakiene avanseaza pe strazile Mosulului. Sute de persoane ucise de ISIS, care recruteaza copii-soldati

Ultima actualizare: 07-11-2016 07:13
Lupte Mosul

 Fortele de elita irakiene au avansat vineri pe strazile din orasul Mosul intampinand o rezistenta puternica din partea jihadistilor din organizatia Statul Islamic care controleaza orasul de doi ani, transmite AFP.

 Unitatile de lupta antiterorista (CTS) au avansat in cartierul Al-Karama, din estul Mosulului, facand fata tirurilor si bombelor lansate de SI, a precizat Muntadhar Salem, responsabil CTS.

Trupele irakiene isi consolidasera joi pozitiile la portile orasului Mosul, pregatind asaltul asupra acestui bastion al Statului Islamic, al carui lider Abu Bakr al-Baghdadi le-a cerut jihadistilor sa lupte pana la martiriu.

ONU: Jihadistii au ucis sute de persoane si au recrutat copii soldati in nordul Irakului

Militantii din organizatia jihadista Statul Islamic (SI) au ucis sute de persoane, printre care 50 de dezertori si 180 de fosti angajati ai guvernului irakian, in zona orasului Mosul, din nordul Irakului, a anuntat vineri purtatoarea de cuvant a ONU pentru drepturile omului, Ravina Shamdasani, potrivit Reuters.

Jihadistii au transportat 1.600 de persoane din orasul Hammam al-Alil catre Tal Afar, posibil pentru a fi folosite drept scuturi umane impotriva loviturilor aeriene. De asemenea, 150 de familii au fost duse la Mosul miercuri.

Militantii SI le-au spus locuitorilor din Hammam al-Alil ca trebuie sa-si predea copiii, in special baietii cu varste peste noua ani, in ceea ce pare a fi o recrutare de copii soldati.

SI detine circa 400 de femei kurde, yazidi si siite la Tal Afar si este posibil sa fi ucis alte 200 la Mosul, a adaugat Ravina Shamdasani.

Natiunile Unite au date si despre lovituri aeriene soldate cu victime in randul civililor, o astfel de actiune ucigand miercuri seara patru femei si ranind alte 17 in cartierul Al-Qudus din estul Mosulului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO