Forbes: Angela Merkel, pentru al saselea an consecutiv pe primul loc in topul 100 al celor mai influente femei din lume

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58
Angela Merkel - Agerpres

Cancelarul german Angela Merkel ocupa pentru al saselea an consecutiv prima pozitie in topul 100 al celor mai influente femei din lume, intocmit de revista Forbes, relateaza News.ro, citand bbc.com.

Angela Merkel ocupa pentru al saselea an consecutiv prima pozitie in acest clasament si a noua oara in total, dupa ce a devenit cancelar al Germaniei.  Hillary Clinton, care spera sa obtina candidatura din partea Partidului Democrat la alegerile prezidentiale din Statele Unite, se afla pe locul al doilea in acest clasament intocmit in fiecare an de editorii revistei Forbes.

Podiumul este completat de economista Janet Yellen, presedintele Consiliul de Administratie al Sistemului Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii. De altfel, Statele Unite domina acest clasament, avand 51 de reprezentante in Topul 100 al celor mai influente femei din lume.

Pe locul al doilea in privinta tarilor cu cele mai multe prezente in top se afla China, care are noua reprezentante. Lucy Peng, director executiv al grupului Alibaba, si Margaret Chan, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ocupa cele mai inalte pozitii dintre femeile chineze incluse in acest clasament.  Printre celelalte prezente notabile ale Chinei se afla si Pollyanna Chu, director executiv al companiei de servicii financiare Kingston Securities, cu sediul in Hong Kong, dar si Peng Liyan, prima doamna a Chinei.

Un sfert dintre femeile incluse in clasament sunt originare din regiunea Asia-Pacific. Topul Forbes cuprinde 100 de femei din 29 de tari, provenind din sectoare de activitate diverse, precum politica, afaceri, tehnologie si filantropie.  Potrivit revistei Forbes, femeile din acest clasament controleaza venituri totale de 1 trilion de dolari si influenteaza destinele unui numar de peste 3.6 miliarde de persoane din lumea intreaga.

Topul include 32 de CEO, 12 lideri politici si 11 femei ale caror averi depasesc pragul de 1 miliard de dolari. Varsta medie a femeilor din Top 100 este de 57 de ani. Marissa Mayer, CEO-ul grupului Yahoo!, in varsta de 41 de ani, este cea mai tanara dintre ele, iar cea mai varstnica este regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, care a implinit pe 21 aprilie varsta de 90 de ani.

Printre femeile care au facut parte din clasament in anii trecuti, dar care nu se mai regasesc in Topul 100 din 2016, se afla Dilma Rousseff, fostul presedinte al Braziliei, care a fost de curand suspendata din functie, in urma unor acuzatii de incalcare a regulamentelor fiscale.  Elizabeth Holmes, fondatoare a companiei Theranos, specializata in analize sangvine, nu a mai fost nici ea inclusa in clasamentul din 2016. Agentiile federale americane au demarat o ancheta impotriva companiei Theranos, acuzata de lipsa de acuratete in privinta metodelor sale de testare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO