Fiica ilegitimă a Regelui Belgiei luptă pentru titlul de „prințesă”. Cine e Delphine Boël

Ultima actualizare: 11-09-2020 17:57
Delphine Boël
Getty

Delphine Boël, a cărei mamă a avut o aventură cu fostul rege al Belgiei, Albert al II-lea, a dus o luptă de șapte ani pentru a dovedi că este fiica acestuia.

Luna viitoare, femeia va afla în instanță dacă va putea folosi titlurile de Înălțimea Sa și Prințesa Belgiei și dacă va putea lua numele tatălui său, împotriva dorinței acestuia, relatează The Guardian.

Delphine Boël, în vârstă de 52 de ani, este artistă și sculptor și provine dintr-o aventură pe care mama ei a avut-o în perioada 1966-1984 cu regele Belgiei.

Regele Albert, în vârstă de 86 de ani, a abdicat de la tron în anul 2013. Acesta a fost obligat să își recunoască fiica după ce Curtea de Justiție de la Bruxelles a ordonat efectuarea unui test ADN.

În ziua abdicării de la tron, mama lui Delphine Boël, Baronesa Sybille de Selys Longchamps a oferit un interviu în care a vorbit pentru prima data despre aventura pe care a avut-o cu regele.

„Credeam că nu pot rămâne însărcinată, așa că nu ne-am protejat. Delphine a fost un copil născut din iubire. Alebrt nu a fost figura paternă, dar era foarte bun cu ea”, a spus mama lui Delphine.

Delphine Boël a petrecut timp cu regele în copilărie și a vrut încă de acum 20 de ani să fie recunoscută legal și public de acesta.

Regele nu a vrut inițial să efectueze testul ADN, dar Curtea de la Bruxelles a amenințat că îl va amenda cu 5.000 de euro pentru fiecare zi în care refuză.

Avocatul femeii a declarat că singurul lucru pe care și-l dorește clienta sa este să fie tratată la fel ca ceilalți copii ai regelui.

„Acele titluri îi aparțin, la fel cum le aparțin celorlalți copii ai Regelui Albert. Clienta mea nu a avut niciodată o altă așteptare decât să fie tratată în același fel ca ceilalți copii ai regelui”, a declarat Marc Uyttendaele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO