Fiii jurnalistului saudit vor doar să fie înmormântat la Medina. "Avem încredere în rege"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Noiembrie 2018 08:28
Categorie: Stiri externe
Fii jurnalistul saudit

Salah şi Abdullah Khashoggi au dat un interviu pentru CNN duminică seară.

Fiii jurnalistului saudit disident Jamal Khashoggi spun că familia lor nu îşi poate găsi liniştea până când nu îi vor face tatălui lor o înmormântare corespunzătoare, relatează dpa.

Într-un interviu acordat duminică CNN, Salah şi Abdullah Khashoggi şi-au mai exprimat încrederea că cei vinovaţi de moartea tatălui lor vor fi aduşi în faţa justiţiei.

"Tot ce vrem acum este să îl înmormântăm în (cimitirul) Al-Baqi din Medina (în Arabia Saudită), alături de restul familiei", a afirmat fiul cel mare al lui Khashoggi, Salah.

"Am vorbit despre asta cu autorităţile saudite şi sper că se va întâmpla în curând", a adăugat el.

"Regele (Salman) a subliniat că toţi cei implicaţi vor fi aduşi în faţa justiţiei. Am încredere în asta. Se va întâmpla", a mai spus el.

Cei doi fraţi, care l-au descris pe Khashoggi ca fiind "un om moderat" care "şi-a iubit ţara" şi "credea în monarhie", au declarat că tot ce ştiu la acest moment este că ceva "rău" s-a întâmplat cu tatăl lor.

"Sper cu adevărat că orice i s-a întâmplat nu a fost dureros pentru el sau că a fost rapid. Şi că a avut o moarte paşnică", a spus şi Abdullah.

"Aştept ca faptele să iasă la lumină. Pentru mine, este vorba doar de moarte. Ştiu că el este mort", a adăugat el.

În urmă cu două zile, Washington Post, cotidian al cărui colaborator era Khashoggi, a publicat o opinie a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan în care acesta a susţinut că ordinul ca jurnalistul să fie ucis "a venit de la cele mai înalte niveluri ale guvernului saudit".

Khashoggi a fost strangulat la scurt timp după ce a intrat la 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obţine documente în vederea căsătoriei, a transmis miercuri procurorul-şef al Istanbulului, adăugând că trupul neînsufleţit a fost dezmembrat şi făcut dispărut într-o operaţiune premeditată.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO