50.000 de copii sunt rapiti in fiecare zi in India. Ce se intampla cu ei

Ultima actualizare: 03-11-2012 18:18

20 de copii dispar in fiecare zi de pe strazile din New Delhi. Este un fenomen ingrijorator, care a luat amploare in ultimii ani, in India, spre disperarea parintilor neconsolati.

Cifrele arata ca, in toata tara, 50.000 de copii indieni sunt rapiti in fiecare zi de organizatii criminale, care ii folosesc pentru munca fortata si prostitutie. Mai grav este ca autoritatile sunt complet depasite de situatie.

Putini copii din India au norocul extraordinar al personajului din filmul de Oscar "Vagabondul milionar". Sunt multi insa cei care se confrunta cu greutatile prin care trec si personajele principale. Fara familie, se vad nevoiti sa isi croiasca singuri un drum in viata.

Poate fi cazul lui Ravi, un baietel in varsta de 12 ani, care, in urma cu doi ani a plecat sa se plimbe cu bicicleta si nu s-a mai intors acasa. De atunci, tatal lui tot spera ca o sa-l revada.

Cele mai multe rapiri se inregistreaza in mahalalele Indiei. Parintii sunt la munca toata ziua, iar copiii raman nesupravegheati.

Organizatiile umanitare declara ca piata neagra a muncii infantile si a prostitutiei a crescut odata cu dezvoltarea economica a Indiei.

Autoritatile declara ca fac tot ce pot, in conditiile in care unii parinti sunt atat de saraci incat nu au nici macar o poza a copilului, care sa ajute la identificarea lui.

In sprijinul lor, au venit asociatiile pentru protectia copilului. Acestea organizeaza intalniri, in care cei mici sunt indemnati sa se fereasca de necunoscuti si sunt fotografiati, ca sa poata fi recunoscuti si salvati, in cazul in care cad in mainile traficantilor de carne vie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO