Falsificatori români închiși în UK. Fraudă cu acte contrafăcute pe numele fostului premier britanic

Dată publicare: 17-02-2018 10:46
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Dragoș Dragomir

Falsificatori români, care au produs o fraudă de peste 1 milion de lire cu acte de identitate contrafăcute, au fost condamnați în Marea Britanie, în total, la 22 de ani.

Românii, care erau coordonați de Dragoș Dragomir, 34 de ani, avea zeci de documente de identitate falsificate, inclusiv pe numele fostului premier britanic, David Cameron, relatează Daily Mail.

Dragoș Dragomir a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de fraudă, conspirație pentru spălarea banilor, deținerea de echipamente folosite la falsificarea actelor de identitate.

Dragoș Dragomir avea documente false, pe numele Andrei Bernath, cu care și-a închiriat un birou într-o zonă bună a capitalei britanice. Și-a făcut repede o faimă de falsificator profesionist, specializat în contrafacrea actelor de identitate franceze, germane, spaniole, poloneze, maghiare, slovace, austriece, italiene, permise de conducere din Regatul Unit și pașapoarte italiene. Falsifica, de asemenea, facturi de utilitate false și evidente salariale.

Împreună cu complicii, tot români, au ”vândut” pe eBay bunuri pe care nu le aveau, inclusiv autoturisme, încasând bani în 100 de conturi bancare deschise cu documentele false.

Dragomir avea cinci complici, unul din ei nefiind deocamdată prins.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO