Explozie provocata de o acumulare gaz la o mina de carbune din China. 18 oameni au decedat, iar 2 sunt dati disparuti

Ultima actualizare: 01-10-2016 07:14
pompieri

O explozie provocata din cauza acumularilor de gaz la o mina de carbune din China a provocat 18 decese, iar 2 mineri au fost dati disparuti, in urma unor activitati miniere ilegale spun oficialii chinezi

Explozia provocata de gaz a avut loc marti dimineata la o mina de carbune in nord-vestul Chinei, in orasul Shinzuishan, in timp ce 20 de mineri lucrau in subteran, potrivit Time

Xinhua, agentie de presa chineza, a mentionat initial ca explozia a fost provocata de activati miniere ilegale, dar nu a oferit si alte detalii.

In timpul unei conferinte de presa, miercuri, oficialii locali au relatat ca reprezentatii companiei Linli Coal Mining, cei care detin mina, au fost retinuti de catre politie.

Wu Yuguo, viceprimarul orasului Shizuishan a spus ca din cauza concentratiei mari de gaze si din cauza prabusurii putului minei, operatiunea de salvare a fost ingreunata.

In ciuda conditiile periculoase, pompierii and si alti specialist au continuat cercetarile pentru a-i gasi pe cei doi mineri care au disparut miercuri.

China au facut progrese mari de-a lungul timpului legat de siguranta miniera, dar minele sale sunt unele dintre cele mai periculoase din lume.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO