Explozia din Sankt Petersburg, revendicată de gruparea Stat Islamic

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Explozie la Sankt Petersburg
Getty

Gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat, sâmbătă, atacul care a avut loc, la jumătatea săptămânii, într-un supermarket din Sankt Petersburg, cauzând rănirea a 13 persoane.

Într-un comunicat difuzat de organul său de propagandă Amaq, SI a precizat că atacul a fost comis de un „grup dependent”, informează Agerpres.

„Atacul care a vizat alaltăieri un centru comercial din Sankt Petersburg a fost realizat de un grup dependent de SI", arată comunicatul transmis vineri de agenţia de presă a SI.

13 persoane au fost rănite, miercuri seara, în explozia unei bombe artizanale într-un supermarket din Sankt Petersburg, al doilea oraş din Rusia, situat în nord-vestul ţării. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a calificat această explozie ca un „act terorist".

Explozia a fost provocată de o bombă artizanală lăsată în zona de depozitare a bagajelor, a anunţat Comitetul naţional antiterorist (NAK).

„O bombă artizanală lăsată în spaţiul de bagaje a explodat" în acest supermarket al lanţului Perekriostok, a precizat NAK, într-un comunicat, referindu-se de asemenea la „echivalentul a 200 de grame de TNT".

Rusia a fost ameninţată în mai multe rânduri de SI şi ramura siriană a grupării Al-Qaida după debutul intervenţiei sale militare în Siria, pe 30 septembrie 2015.

Pe 3 aprilie, metroul din Sankt Petersburg a fost vizat de un atentat care s-a soldat cu 15 morţi şi zeci de răniţi şi care a fost revendicat de o grupare puţin cunoscută legată de Al-Qaida.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO