Experții cred că sunt la un pas să descopere epava avionului MH370, prăbușit în ocean acum șase ani

Ultima actualizare: 21-10-2020 21:53
O nouă teorie privind dispariția MH370
Getty

Experții în aviație cred că au identificat, de data aceasta cu precizie, locul unde s-a prăbușit în ocean, acum șase ani, zborul Malaysia Airlines MH370.

Descoperirile recente ar determina o nouă arie de căutare pe fundul oceanului, a spus expertul în aviație Victor Iannello, care a făcut parte din echipele de specialiști australieni care au cercetat zona, potrivit publicației Daily Star.

„Există șanse mai bune, la prima vedere” ca resturile avionului să se afle la 100 de mile marine de locul potențial de impact din Oceanul Indian, a afirmat expertul.

Ianello și alți doi experți au publicat un nou raport tehnic, susținând că avionul a zburat 115 mile la vest de Banda Aceh, deasupra insulei indoneziane Sumatra, după care aeronava a fost întoarsă în drum spre China și a zburat înapoi în Malaezia.

„Nu vorbesc și în numele celorlalți doi autori ai studiului, dar cred că există șanse mai bune ca epava avionului să se afle la 100 de mile marine, la 115 mile de ultimul nostru punct estimat. Orice altă zonă are o probabilitate mult mai mică. Porțiuni din zona de căutare recomandată au fost deja parcurse de echipajele de pe GO Phoenix și Ocean Infinity. Sunt însă o serie de date care lipsesc, din cauza particularităților de pe fundul mării” a explicat expertul.


În studiul lor, Victor Ianello, Bobby Ulich și Richard Godfrey au dezvoltat un model aplicat radarului civil și militar.

Apoi au folosit datele pentru a examina resturile aeronavei scoase la suprafață, la câțiva kilometri distanță de locul bănuit al accidentului, analizând apoi 2.300 de culoare de zbor posibile de pe traseu.

239 de oameni aflați la bordul zborului MH 370 Malaysia Airlines au murit în accidentul aviatic din 8 martie 2014.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO