Expert: Suedia ar fi „învins” coronavirusul și ar fi obținut imunitatea de turmă

Ultima actualizare: 22-09-2020 21:13
Cum a reușit Suedia să aibă cea mai mică rată a mortalității fără să impună carantină
StirilePROTV

Suedia ar fi învins coronavirusul datorită faptului că a refuzat să închidă țara și ar fi obținut imunitatea de turmă, potrivit unui expert.

Suedia a fost singura țară din Europa care nu a introdus măsuri stricte la începutul pandemiei, transmite Daily Mail.

Dar oamenii de știință cred că acest lucru a ajutat țara să evite un al doilea val al Covid-19, deoarece continuă să înregistreze cel mai mic număr de cazuri din martie.

Profesorul Kim Sneppen, expert în răspândirea coronavirusului la Institutul Niels Bohr din Copenhaga, a spus că Suedia ar fi învins pandemia.

„Există unele dovezi că suedezii au acumulat un grad de imunitate la virus care, împreună cu ce mai fac pentru a opri răspândirea, este suficient pentru a controla boala. Poate că epidemia s-a încheiat acolo”, a mai spus el.

Suedia a fost criticată inițial la începutul pandemiei după ce a înregistrat o creștere a ratei mortalității sale, care a fost de cinci ori mai mare decât cea a Danemarcei și de zece ori mai mare decât cea a Norvegiei și Finlandei.

Suedia a ținut școlile deschise pentru copiii sub 16 ani, a interzis adunările de peste 50 de persoane și le-a recomandat persoanelor peste 70 de ani și grupurilor vulnerabile să se autoizoleze.

Magazinele, barurile și restaurantele au rămas deschise pe tot parcursul pandemiei, iar purtarea măștilor nu a fost obligatorie.

Activitatea economică suedeză a început, de asemenea, să redreseze, efectele recesiunii fiind mai puțin severe decât se credea inițial.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO