Execuția unui condamnat, amânată din cauza coronavirusului


Ultimul update: Miercuri 18 Martie 2020 10:09
Data publicarii: Miercuri 18 Martie 2020 09:56
Categorie: Stiri externe
Execuția unui condamnat, amânată din cauza coronavirusului

Un tribunal american a ordonat amânarea cu 60 de zile a unei execuţii prevăzute să aibă loc miercuri în Texas, din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Curtea de apel din Texas a respins luni argumentele juridice formulate de John Hummel într-un ultim recurs, însă i-a oferit totuşi o amânare, ”din cauza crizei sanitare şi a enormelor resurse necesare pentru o execuţie”.

Acest bărbat de 44 de ani a fost condamnat la pedeapsa capitală pentru că i-a ucis, în 2009, pe soţia sa însărcinată, pe fiica lor de 5 ani şi pe socrul său. El urma să fie executat prin injecţie letală la Hunstville, în sudul SUA.

La fel ca pentru fiecare condamnat la moarte, execuţia lui ar fi implicat un mare număr de persoane: gardienii de la închisoare, avocaţii săi, rudele sale şi cele ale victimelor.

Și celelalte execuții ar putea fi amânate

Alte execuţii sunt prevăzute să aibă loc în viitorul apropiat în SUA, dintre care una pe 25 martie, tot în Texas.

Este foarte probabil ca şi aceşti condamnaţi să încerce să obţină o amânare din cauza epidemiei de COVID-19, însă la ora actuală nu a fost luată nicio decizie globală.

SUA, unde au fost luate numeroase măsuri de izolare, a înregistrat marţi 100 de morţi cauzate de noul coronavirus şi cel puţin 6.200 de cazuri confirmate.

 

Sursa: Agerpres

Tags: coronavirus,

VIDEO PROTVPLUS.RO