Executat pe scaunul electric, la 35 de ani o crimă oribilă. Ultimele cuvinte: "Vă mulţumesc"

Ultima actualizare: 21-02-2020 10:22
detinut executat in SUA

Un deţinut condamnat la moarte a fost executat pe scaunul electric, în statul american Tennessee. 

Un deţinut condamnat în urmă cu peste trei decenii pentru înjunghierea mortală a unui alt deţinut a fost executat joi pe scaunul electric în statul american Tennessee, transmite Reuters.

Nicholas Todd Sutton(58 de ani) a fost declarat decedat joi la ora locală 19:26 (vineri, ora 01:26 GMT) la penitenciarul de maximă securitate Riverbend din oraşul Nashville, a declarat Tylee Tracer, purtător de cuvânt al Departamentului de reeducare al statului Tennessee.

 

Ultimele cuvinte ale deţinutului executat în SUA

 

"Aş vrea să-i mulţumesc soţiei mele pentru că a fost un martor în faţa lui Dumnezeu pentru mine şi familiei şi prietenilor mei pentru dragostea şi sprijinul lor.

Nu renunţaţi niciodată la pueterea lui Isus de a îndrepta situaţiile imposibile.

El poate repara ceva complet stricat. M-a reparat pe mine

Sunte recunoscător că îl slujesc pe Dumnezeu şi abia aştept să ajung în faţa lui, Vă mulţumesc!", au fost ultimele cuvinte ale lui Sutton, înainte de a fi executat.

 

Sutton este al patrulea deţinut executat în SUA şi primul în statul Tennessee din acest an. Începând din 2018, alţi patru deţinuţi în SUA au fost executaţi cu ajutorul scaunului electric.

Anterior în cursul acestei săptămâni, guvernatorul statului Tennessee, Bill Lee, a anunţat că nu va interveni şi nu va acorda graţiere în acest caz.

În 1985, Nicholas Todd Sutton se afla în detenţie la Centrul de reeducare regional din districtul Morgan pentru efectuarea unei pedepse pentru comiterea a trei crime. În 15 ianuarie acel an, Sutton şi Thomas Street au intrat în celula lui Carl Estep şi l-au înjunghiat de 38 de ori în piept şi gât cu două cuţite artizanale, conform acuzării.

Patru deţinuţi au mărturisit că i-au văzut pe cei doi bărbaţi intrând în celula lui Estep, după care au auzit ţipete. Unul dintre deţinuţi a declarat că în urmă cu două zile îl văzuse pe Sutton ţinând un cuţit la gâtul lui Carl Estep în timpul unei discuţii în timpul căreia s-a recurs la forţă fizică.

Un alt deţinut a afirmat că Estep le vânduse lui Sutton şi Street marijuana de calitate slabă în închisoare şi ulterior a refuzat să le returneze acestora banii. Estep a ameninţat că îl va ucide pe Sutton după ce acesta i-a luat ceasul, ca o despăgubire pentru marijuana cumpărată.

În 1986, un tribunal din districtul Morgan l-a condamnat la moarte pe Nicholas Todd Sutton, iar pe Thomas Street la închisoare pe viaţă. Un al treilea bărbat, acuzat de participare la crimă, a fost achitat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO