Evacuari in masa in estul Australiei. Mii de oameni goniti din case de inundatii devastatoare


Ultimul update: Duminica 28 Octombrie 2012 03:45
Data publicarii: Miercuri 25 Ianuarie 2012 12:57
Categorie: Stiri externe
inundatii Australia

Peste 5.000 de oameni si-au parasit locuintele, dupa ce raurile umflate de ploile torentiale au distrus soselele si au inundat mai multe orasele.

Pana la aceasta ora nu exista informatii despre pierderi de vieti omenesti, dar autoritatile se tem de ce este mai rau pentru cateva comunitati izolate de ape, la care n-au ajuns inca echipele de interventie.

Autoritatile din statele Queensland si New South Wales sunt in alerta maxima, din cauza raurilor care cresc incet, dar sigur. Cu atat mai mult cu cat meteorologii sustin ca ploile nu vor inceta prea curand.

Murray Kear, comisar de politie: "In ultimele ore, prognoza s-a schimbat din nou. Ne asteptam la o intensificare a ploilor, in special in nordul zonei de coasta, pentru urmatoarele 24 de ore."

In New South Wales, 2.000 de oameni, adica un oras intreg, au fost nevoiti sa se retraga din fata torentilor.

Avertizarile vizeaza o regiune lunga de 500 de kilometri, iar evacuarile curg una dupa alta, pe masura ce viiturile avanseaza in aval.

Exista si comunitati izolate de ape, dar ferite de inundatii. Oamenii de acolo, de ordinul miilor, depind acum de ajutoarele aruncate din elicopterele politiei si armatei.
 

Sursa: Pro TV

Ninsori si inundatii in vestul Europei. Franta, Germania si Olanda sunt in stare de alerta
Bilantul furtunii tropicale din Filipine depaseste o mie de morti. GALERIE FOTO
Un roman, victima inundatiilor din Spania
VIDEO PROTVPLUS.RO