Erdogan a ordonat gărzilor de coastă să împiedice migranţii să mai traverseze Marea Egee

Ultima actualizare: 07-03-2020 12:38
migranți
Getty

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ordonat gărzilor de coastă să împiedice migranţii care traversează Marea Egee, au anunţat mass-media turce în noapte de vineri spre sâmbătă, scrie AFP.

"La ordinul preşedintelui (...) nicio autorizaţie nu va mai fi acordată migranţilor care traversează Marea Egee din cauza pericolului pe care aceasta îl reprezintă", a indicat serviciul gărzilor de coastă, citat de agenţia Anadolu.

Potrivit Reuters, gaze lacrimogene şi fumigene au fost lansate sâmbătă la frontiera Turciei cu Grecia, într-o nouă escaladare a tensiunilor cu privire la prezenţa migranţilor care încearcă să ajungă pe teritoriul Uniunii Europene.

Un corespondent al agenţiei Reuters, aflat în zonă, a transmis că proiectilele veneau dinspre teritoriul Turciei şi erau lansate în direcţia poliţiei elene la punctul de trecere a frontierei de la Kastanies, potrivit News.ro.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan va efectua luni o vizită de lucru la Bruxelles, unde este de aşteptat să discute despre criza migranţilor la graniţa Turciei cu Grecia.

Turcia a acuzat vineri Uniunea Europeană că se foloseşte de migranţi ca unealtă politică.

După ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat la 28 febriarie deschiderea frontierelor turce către UE, câteva mii de migranţi s-au îndreptat către Grecia, amintind Europei de criza migraţiei din 2015.

Uniunea Europeană a denunţat aprig un ”şantaj” cu migranţi, în contextul în care Ankara reclamă o susţinere occidentală în Siria, o ţară în care Turcia poartă o operaţiune militară şi se confruntă cu un aflux de deplasaţi către frontiera sa.

UE a transmis vineri un mesaj migranţilor care vizza să-i descurajeze să se îndrepte către frontiera turco-greacă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO