Elevii unei școli, încurajați să mănânce preparate care conțin gândaci sau viermi

×
Codul embed a fost copiat

Îngheţată cu greieri şi nachos cu viermi şi furnici. Asta conţine meniul creat de elevii unui liceu din Australia, care participă la cursuri de ecologie.

Adolescenţii născocesc reţete pe bază de insecte şi viermi, le pun în practică, apoi îşi lasă colegii să le testeze.

Ei speră ca preparatele să îi convingă într-o bună zi pe australieni să folosească această sursă exotică de proteine.

La o şcoală din Canberra, lecţiile despre sustenabilitate şi protejarea planetei au şi o componentă practică. Elevii învaţă să prepare bucate pe bază de gândaci şi viermi, care asigură necesarul de proteine fără a polua mediul înconjurător, cum se întâmplă în cazul agriculturii convenţionale.

Aproape două miliarde de oameni din toată lumea au în meniul zilnic insecte. Marea provocare este însă ca ele să ajungă şi în farfuriile australienilor, americanilor sau europenilor, mai mult decât reticenţi la acest ingredient.

Citește și
cina
Cum alegem mâncarea pentru o cină unică şi irepetabilă. Recomandările specialiştilor

Elevii australieni învaţă cum să-şi învingă repulsia pregătind singuri, supravegheaţi de profesoară, deserturi şi gustări precum fursecurile cu ciocolată şi gândaci, nachos cu furnici şi viermi sau îngheţată cu aromă de greiere.

În multe cazuri, primele impresii nu au fost deloc încurajatoare.

Chiar şi aşa, elevii nu se dau bătuţi şi născocesc mereu alte reţete, folosind insecte comestibile şi viermi, încrezători că vor găsi o cale să salveze planeta şi să bucure, în acelaşi timp, papilele gustative.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
„100 de ani în 100 de zile”. 1982: Decret privind greutatea standard a românilor. Porțiile de mâncare sunt reduse
„100 de ani în 100 de zile”. 1982: Decret privind greutatea standard a românilor. Porțiile de mâncare sunt reduse

1982 este anul în care Nicolae Ceauşescu stabileşte prin decret greutatea standard a românilor şi reduce porţiile de mâncare la jumătate după ce fuseseră scăzute deja de două ori.

Cum alegem mâncarea pentru o cină unică şi irepetabilă. Recomandările specialiştilor
Cum alegem mâncarea pentru o cină unică şi irepetabilă. Recomandările specialiştilor

La o portie de peste merge la fix un pahar de vin alb, iar o cupă de spumant sec complimentează la fix o felie de tort. V-am dezvăluit din start două preconcepţii în asocierea dintre mâncare şi vinuri.

"Adoptă un ţăran", proiectul care aduce la oraş produsele din ferme

Dorința românilor de a avea, pe masă produse naturale de la fermieri pare, să crească pe zi, ce trece.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone
Zăpada și gerul i-a pus în dificultate pe unii turiști plecați la drum de Crăciun. Ninsori importante în mai multe zone

Prima zi de Crăciun a adus vreme rece, zăpadă și ger. La munte, vântul a suflat cu putere, iar pe șosele turiștii s-au trezit într-un scenariu pentru care nu erau pregătiți.

Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor
Sezonul de gripă a început mai devreme, cu peste 100.000 de infecții respiratorii. Avertismentul medicilor

Sezonul de gripă a început mai devreme anul acesta, iar autoritățile au emis deja o alertă epidemiologică. Asta după ce timp de trei săptămâni numărul cazurilor a crescut alarmant și a fost înregistrat și primul deces.