Elevi neastamparati? Ii trimitem la inchisoare!

Ultima actualizare: 06-11-2012 21:35
Marea Britanie: Elevii neastamparati? Ii trimitem la inchisoare!

O scoala din Doncaster, Marea Britanie, are un mod pe cat de original, pe atat de barbar de a-si pedepsi elevii-problema: ii inchide in celule intunecoase, informeaza mirror.co.uk.

Pentru aceasta practica, scoala dispune de patru camere intunecoase, numite "sali individuale de studiu", in care elevii sunt obligati sa stea anumite perioade de timp, in functie de boacana pe care au facut-o.

Un parinte, al carui copil a fost pedepsit sa stea o zi intreaga intr-o astfel de incapere, pentru ca a spart rotile de la bicicleta unui coleg, a marturisit ca a ramas socat cand a vazut cum arata camera de izolare. Acesta a declarat ca totul era vopsit in negru, inclusiv peretii si ferestrele, iar camera aducea mai mult cu o celula din Guantanamo.

Profesorii insa considera ca izolarea este cel mai bun mod de a-i face pe copii sa mediteze la fapta lor si, mai mult, amintirea neplacuta a camerei ii va impiedica sa mai faca ceva asemanator in viitor.

Scoala, poreclita in randul elevilor terifiati "carcera", foloseste aceste regulamente stricte de mai bine de patru ani, iar oficialii institutiei sustin ca nu vor renunta la ele datorita eficientei dovedite: un elev intrat o singura data la carcera, rar se va intoarce si a doua oara.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO