Efectele încălzirii globale. Continentul care se încălzeşte mai mult decât restul lumii

Continentul care se încălzeşte mai mult decât restul lumii
NASA

Temperaturile din Australia au crescut mai mult în comparaţie cu media la nivel mondial, a anunţat luni Biroul naţional de meteorologie.

Astfel, în timp ce temperatura medie în restul lumii a crescut cu 1,1 grade Celsius, ''Australia s-a încălzit cu aproximativ 1,4 grade'', a declarat Karl Braganza, directorul Departamentului de monitorizare a climei din cadrul Biroului din Meteorologie.

"Australia se încălzeşte puţin mai mult decât media la nivel mondial", a susţinut el în Canberra, în timpul unei audieri în cadrul Comisiei de Mediu a Senatului.

În cazul unei creşteri medii cu 3,4 grade Celsius a temperaturilor în restul lumii - estimată într-un raport climatic recent - în Australia încălzirea s-ar apropia de 4 grade, a precizat el, potrivit Agerpres.

''Riscurile asociate cu evenimente, cum ar fi cele extreme, s-au accentuat în ultima vreme", a adăugat specialistul.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Risc mai ridicat de incendii de vegetație

 

Andrew Johnson, directorul executiv al biroului, a declarat că riscul de incendii de vegetaţie grave va continua deoarece se preconizează că în următorii ani vremea în Australia va deveni din ce în ce mai secetoasă şi mai călduroasă.

Comentariile autorităţilor au venit după ce o analiză independentă a datelor meteorologice a demonstrat că verile australiene sunt din ce în ce mai lungi, iar iernile din ce în ce mai scurte din cauza încălzirii globale.

Potrivit Institutului Australian, în cea mai mare parte a ţării, în perioada 1999 - 2018, verile au fost cu aproximativ 31 de zile mai lungi prin comparaţie cu perioada anilor '50 - '60.

Totodată, au fost înregistrate cu 23 mai puţine zile cu temperaturi hibernale în comparaţie cu punctul de referinţă de la mijlocul secolului XX, s-a concluzionat în urma analizării datelor.

Din cauza schimbărilor, australienii au avut parte de veri de două ori mai lungi decât iernile începând din 2014.

2019 a fost cel mai călduros şi mai arid an din Australia din istoria înregistrărilor datelor meteorologice.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
NASA dezvăluie cu cât a scăzut nivelul poluării, în urma epidemiei cu coronavirus
NASA dezvăluie cu cât a scăzut nivelul poluării, în urma epidemiei cu coronavirus

Epidemia de coronavirus, care a condus la încetinirea activității economice în China, a redus semnificativ nivelul poluării în această țară, potrivit unor imagini transmise de NASA.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.