Dupa ce a devenit un bucatar celebru, renunta la meserie!
Talentul si munca l-au propulsat in top, iar acum vrea sa scape de acolo. Este vorba despre un bucatar din nord-vestul Frantei care a decis sa renunte la restaurantul de lux pentru care a muncit 25 de ani.
Asta pentru ca mentinerea in ghidul Michelin, care aduna crema restaurantelor din intreaga lume, nu este chiar floare la ureche.
In 1984, dupa doi ani de la deschidere, a venit prima stea, iar in 2006 maestrul a obtinut calificativul suprem: trei stele in ghidul Michelin. In toata lumea exista doar 71 de restaurante care au reusit performanta. Pretul platit a fost insa pe masura.
"Nu am fost niciodata la o adunare cu familie, am pierdut prima comuniune a copiilor mei.Eu eram in fata plitei de gatit, nu cu familia", a declarat Olivier Roelllinger, bucatar.
Asa ca a luat o decizie radicala: va inchide restaurantul, cu stelele lui cu tot.
"Cred ca Roellinger renunta la cele trei stele ale sale pentru ca este obosit. Obosit sa pastreze nivelul, sa fie un fel de atlet de performanta", a afirmat Emmanuel Rubin, critic culinar Le Figaro.
Pentru ca nu exista loc de compromis, atunci cand clientii vin si de la 400 de km ca sa guste din fructele de mare cu mirodenii asiatice, specialitatea bucatarului.
Dar Olivier prefera sa isi inchida afacere de succes si sa o ia de la capat. Vrea sa deschida un bistrou simplu, unde sa unde sa fie fericit si el, nu doar clientii.
Stii cine e cel mai tare bucatar din lume? Un pusti de opt ani!