Dublu cutremur în largul insulei Creta, în mare, fără pagube

Ultima actualizare: 27-12-2021 11:27
Cutremur Vrancea
Getty

Epicentrul celui mai puternic seism a fost localizat la o adâncime de zece klometri - în mare - la 45 de kilometri sud de Insula Kasos, şi a avut loc la ora 18.59 GMT (20.59, ora României), precizeazăîntr-un comunicat Observatorul, scrie News.ro.

În aceeaşi zonă, alt seism, de magnitudinea 5,2, a avut loc la ora 15.15 GMT (17.15, ora României), la o adâncime de nouă kilometri.

Nicio pagubă nu s-a semnalat.

Un cutremur de magnitidnea 5,8 a zguduit Creta la 27 septembrie, a ucis o persoană, a rănit alte zece şi a avariat unele clădiri.

Grecia se află deasupra mai multor falii seismice şi este afectată cu regularitate de cutremure.

În octombrie, un cutremur de magnitudinea 7 a avut loc la Marea Egee, între Insula greacă Samos şi oraşul turc Izmir (vest).

Cele mai multe pagube s-au înregistrat atunci în Turcia, unde au 114 persoane au murit, iar alte aproximativ 1.000 au fost rănite.
În Grecia au murit doi adolescenţi, la Samos.

Duminică, un al treilea seism, cu magnitudinea de 4, a avut loc la ora 16.14 GMT (18.14, ora României), la 53 de kilometri nord-vest de Atena, la o adâncime de 16,7 kilometri.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO