Dubaiul impresioneaza din nou. A inaugurat cel mai mare parc tematic acoperit

Dată publicare: 02-09-2016 12:06
Dată actualizare: 05-09-2016 06:59


IMG Worlds of Adventure, Dubai

Avea deja cea mai inalta cladire de pe glob si cel mai luxos hotel, dar de miercuri, dupa trei ani de constuctii si un miliard de dolari investiti, Dubaiul se poate lauda cu cel mai mare parc tematic acoperit din lume.

Constructia impresionanta, care si-a deschis miercuri portile publicului, poarta numele IMG Worlds of Adventure si are o suprafata de aproximativ 28 de terenuri de fotbal, adica vreo 140 de hectare, relateaza CNN. Intregul complex este acoperit deoarece in interiorul sau oamenii se pot bucura de racoarea aerului conditionat in zilele toride de vara.

"Ne-am dorit sa fie o emblema a Dubaiului si a intregii regiuni." a declarat CEO-ul complexului, Lennard Otto.

Vedeta parcului de distractie, un superlativ in sine, este roller-coaster-ul "Velociraptor", cel mai inalt si totodata cel mai rapid din Emiratele Arabe Unite. Participantii se pot simti ca intr-un bolid de mare viteza, deoarece acesta atinge suta de kilometri in doar trei secunde.

Parcul mai dispune si de alte 21 de montagne russe-uri, 28 de restaurante si 25 de magazine de profil, iar un bilet pentru un adult costa 300 de dirhami, adica vreo 73 de euro. IMG Worlds of Adventure a achizitionat si licentele pentru personajele Marvel si Cartoon Network, care vor fi prezente ca atractii.

Un alt parc de distractii, de trei miliarde de dolari, ce va include LegoLand, o zona cu tematica Bollywood si un parc acvatic, se va deschide la sfarsitul acestui an. Investitia face parte din strategia Dubaiului de a atrage si mai multi turisti, in conditiile in care pretul petrolului este in cadere libera. Analistii sunt de parere ca pana in 2021, 18.000.000 vor vizita parcurile de aventura din Dubai.


 

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO