Drama unei tinere capturate de Boko Haram, acum insarcinata cu unul dintre rapitori: "Oamenii din sat ma vor moarta"

Ultima actualizare: 16-06-2015 00:21
boko haram

O adolescenta din Nigeria se teme pentru viata sa, dupa ce a fost rapita de teroristii Boko Haram, iar unul dintre militanti a lasat-o insarcinata. Tanara a reusit sa evadeze si sa se intoarca in satul natal, insa oamenii o resping din cauza sarcinii.

Um Haleema avea doar 16 ani cand a fost rapita, dupa ce Boko Haram i-a pradat satul natal. In captivitate, ea a fost fortata sa se uite cum barbati, femei si copii sunt macelariti si a fost obligata sa se casatoreasca cu un membru al gruparii extremiste. Dupa o incercare nereusita de evadare, in care a fost prinsa si batuta, Um Haleema a reusit intr-un final sa fuga acasa. La sosire a aflat ca tatal ei fusese ucis de aceiasi militanti Boko Haram care o tinusera captiva aproape un an. A aflat de asemenea ca ramasese gravida cu barbatul pe care fusese obligata sa-l ia de sot.

Aflata in luna a 7-a de sarcina, tanara a fost de acord sa vorbeasca cu jurnalistii CNN, insa sub un nume fals si fara sa-si arate fata. Nu vrea sa devina figura unei crize in crestere - fete si femei agresate brutal de cei din Boko Haram.

Are in continuare frica in suflet, spune ea. Acum insa se teme de barbatii din comunitatea ei, care au amenintat-o ca o omoara si pe ea si pe copil, pentru ca nu tolereaza ca un copil al unui membru Boko Haram sa traiasca printre ei.

"Oamenii din sat ma resping din cauza sarcinii. Unii ar fi fericiti sa ma vada moarta. Multi spun ca ar trebui sa avortez", spune tanara, care refuza sa faca acest lucru.

Mama ei o sustine si spune ca nu vrea sa riste ca fiica ei sa-si piarda viata in urma avortului, asa cum s-a intamplat cu alte tinere.

Nu exista cifre exacte, insa agentiile umanitare si oficiali guvernamentali le-au spus celor de la CNN ca un procentaj alarmant de fete salvate din mainile celor din Boko Haram s-au intors acasa gravide. In ultimele luni, armata nigeriana a facut raiduri in bazele Boko Haram si au salvat femei si copii rapiti. De la sfarsitul lunii aprilie pana la inceputul lunii mai, aproximativ 700 de femei si fete au fost salvate in operatiuni separate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!