Drama "baiatului-fantoma". A trait ani de zile captiv in propriul trup

Martin Pistorius

Martin Pistorius era un baiat fericit si sanatos pana la varsta de 12 ani cand o boala misterioasa i-a distrus ani buni din viata. Medicii nu au aflat niciodata care a fost cauza afectiunii care l-a bagat pe copil in coma.

Povestea lui Martin este una de-a dreptul impresionanta. Totul a inceput in 1988, pe vremea cand baiatul avea 12 ani si locuia impreuna cu familia sa in Africa de Sud.

In ianuarie 1988 a venit acasa de la scoala cu o durere in gat si de atunci a inceput calvarul. In perioada imediat urmatoare nu a mai putut manca, dormea foarte mult si se plangea de dureri la picioare atunci cand mergea.

Corpul lui a inceput sa fie tot mai slabit, la fel si mintea. Mainile si picioarele nu ii mai ascultau comenzile, lucrurile comune ii pareau straine, uita ce are de facut si in curand a inceput sa nu mai recunoasca chipul persoanelor dragi.

La 12 ani a devenit complet inactiv. Am intrat in coma si medicii nu au reusit sa-mi puna un diagnostic. Am fost tratat de tuberculoza, meningita, dar niciun tratament nu a dat rezultate. Simptomele mele depaseau puterea de intelege a medicilor. Eram captiv in propriul trup”, isi aminteste acum Martin.

Citește și
Copil tratat cu ulei de cannabis
"Mi-am vindecat copilul de 2 ani, bolnav de cancer, cu marijuana"
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

“Dupa un an de tratamente, medicii au recunoscut: nu stiau ce boala am. Le-au spus parintilor mei ca ar fi bine sa ma lase intr-un centru si ca moartea avea sa-mi aduca linistea. La varsta de 14 ani traiam intr-un centru. Timpul trecea si eu eram in continuare pierdut in intuneric. Intr-o zi am inceput sa percep diferite lucruri si incet, incet am ajuns sa-mi dau seama de tot ce se intampla in jurul meu”, continua barbatul.

“Incercam sa le atrag atentia parintilor ca ii aud, ii simt, dar trupul nu imi asculta mintea. O auzeam pe mama plangand, era atat de disperata incat la un moment dat a spus “Ar trebui sa mori, dragul meu”. Am inteles-o, era pierduta. Tata a fost cel care nu m-a parasit o clipa. Nu a renuntat niciodata la mine. Avea atata grija cu mine si eu tot incercam sa-i arat ca m-am intors si ca mintea mea nu a fost afectata. Dar nimic. Ma luptam cu un trup care nu avea nicio legatura cu ce eram eu”, isi aminteste Martin.

Ma simteam exact ca in filmele cu fantome. Insa, din nefericire, ce mi se intampla era o realitate, eram baiatul-fantoma. Intr-o zi una dintre asistentele care aveau grija de mine a inteles ca imi revenisem. Au urmat sedinte peste sedinte pana cand am reusit sa-mi comunic gandurile prin intermediul culorilor si cu ajutorul unui program pe calculator”, continua barbatul.

In 2008 Martin avea sa o cunoasca pe Joanna, o prietena a surorii lui Kim. Tanara lucra in Africa de Sud ca asistent social. Cand s-a intors in Marea Britanie, ea a continuat sa tina legatura cu Martin prin intermediul internetului, intre ei legandu-se o prietenie puternica.

La un moment dat Joanna a insistat ca el sa mearga in Anglia. Dupa multe discutii, el a acceptat. De atunci au devenit de nedespartit. Cei doi s-au casatorit in 2009, iar Martin lucreaza ca web designer in Marea Britanie.

Nu sunt complet vindecat, dar am o viata a mea acum. Am invatat ca lucrul cel mai important este iubirea, sub toate formele ei. Am cunoscut-o ca fiu, iubit, sot, prieten si frate. Dragostea a fost singurul sentiment care nu m-a parasit in intunericul corpului meu”, mai spune Martin.

Cititi si:

SECRETUL din spatele 'afacerii Moraes'! Vezi când va ajunge vârful la Steaua!

LUCRAT de fraţii Becali? Motivul incredibil pentru care Lazio l-a lăsat pe Tamaş cu ochii în soare!

Noua Steaua, face-lift radical! Prepeliţă şi Bourceanu schimbă sistemul şi stilul de joc al echipei lui Levi

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Ce inseamna fericirea pentru un bolnav incurabil
Ce inseamna fericirea pentru un bolnav incurabil

Cancer, SIDA, paralizie. Cum poti trece peste socul diagnosticarii cu o boala incurabila astfel incat sa poti sa-ti continui viata? Ce te faci insa daca socul este amplificat de modul cinic in care medicul alege sa-ti transmita aceasta veste proasta?

"Mi-am vindecat copilul de 2 ani, bolnav de cancer, cu marijuana"

Un tata aflat in pragul disperarii a ales sa-si trateze copilul, bolnav de cancer la creier (tumoare cerebrala), cu ulei de cannabis. Acum, micutul in varsta de doar doi ani este vindecat aproape in totalitate.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Petre Roman, în fața procurorilor. Ia la cunoștință despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Ia la cunoștință despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.