"Dovada" lui Obama pentru o interventie in Siria. Inregistrari cu victimele presupusului atac chimic

Dată publicare: 08-09-2013 09:35
Dată actualizare: 11-09-2013 07:05


siria

Postul de televiziune CNN a difuzat sambata inregistrari video cu persoane care prezentau convulsii sau copii morti, care ar fi victime ale atacurilor chimice din 21 august din Siria si care au fost aratate congresmenilor americani, relateaza AFP.

Imaginile provenind din 13 inregistrari video si prezentate in exclusivitate de CNN, care nu garanteaza autenticitatea lor din surse independente, prezinta siruri de cadavre de copii si adulti intr-o incapere.

Altele infatiseaza un barbat care are convulsii, un altul care incearca sa-si readuca la viata copilul, altul care il spala pe fata pe un micut, in timp ce pe fundal se aud strigate.

Aceste imagini au fost prezentate unui grup mic de senatori de catre administratia Obama, care a afirmat in fata Comisiei pentru Serviciile de informatii din Senat ca prezinta scene surprinse dupa atacurile chimice din 21 august, afirma CNN.

Oficialii din cadrul administratiei au declarat ca au numeroase motive sa creada ca aceste imagini sunt autentice, potrivit CNN.

Multe dintre aceste inregistrari video au fost deja difuzate pe Internet, afirma CNN, dar par sa fie in prezent autentificate de oficiali din cadrul serviciilor de informatii.

Imaginile, dificil de privit, nu dovedesc identitatea celor responsabili de atacuri, a subliniat postul de televiziune.

Administratia Obama incearca de cateva zile sa convinga alesii si opinia publica de legitimitatea unei interventii limitate in Siria.

Presedintele va inregistra, luni dupa-amiaza, interviuri care vor fi difuzate luni seara pe toate marile posturi de televiziune americane, a anuntat un oficial de la Casa Alba.

Administratia sa si-a multiplicat consultarile si intalnirile cu congresmenii.

Secretarul general al Casei Albe, Denis McDonough, va fi pe platoul televiziunii duminica.

Secretarul de Stat, John Kerry, si cel al Apararii, Chuck Hagel, se vor intalni cu luni cu membrii Camerei Reprezentantilor si miercuri cu senatorii.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO