Donald Trump promite un "zid solar" intre SUA si Mexic. De unde ar fi luat presedintele ideea pe care o considera "minunata"

Ultima actualizare: 25-06-2017 07:07
Donald Trump la Cedar Rapids
Getty

Presedintele american nu renunta la ideea unui zid la frontiera de sud a Statelor Unite, ba chiar adauga un element in plus.

"Da, vom construi un zid. Avem nevoie, trebuie sa impiedicam drogurile sa ajunga la noi”, le-a promis Trump sustinatorilor sai, la o adunare in Cedar Rapids, statul Iowa.. „Ne gandim la ceva unic, la care nimeni nu s-a mai gandit, ne gandim la granita de sud, multa caldura, mult soare... Ne gandim la construirea zidului ca un zid solar", a explicat Trump. "Aceasta va genera energie si astfel isi va acoperi costurile".

Declaratia presedintelui a fost facuta dupa ce Mexicul a exclus orice posibilitate de a finanta construirea zidului, asa cum anuntase Trump in campania electorala. Si Congresul american a refuzat alocarea de fonduri pentru acest proiect, pe care liderul de la Casa Alba spera ca il va putea include in bugetul pe 2018.

„Zid solar, panouri, minunat. Ganditi-va un pic, cu cat e mai inalt, cu atat produce mai multi bani. Am ceva imaginatie, asa e? Bun? A fost ideea mea”, a conchis presedintele SUA.

Casa Alba a cerut in ultimele luni proiecte in vederea construirii zidului si a primit peste 200 de propuneri, potrivit BBC. Printre acestea, cel al companiei Gleason Partners din Las Vegas e bazat exact pe dotarea zidului cu panouri solare. O idee similara a aparut si intr-un articol din Wall Street Journal.

La presiunile democratilor, Congresul american a refuzat deocamdata sa se angajeze in vederea finantarii zidului, limitandu-se la a debloca fonduri pentru operatiuni de mentenanta a infrastructurilor existente.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO