Donald Trump este implicat intr-un nou scandal. Seful lui de campanie ar fi fost finantat ilegal de Viktor Ianukovici

Ultima actualizare: 19-08-2016 07:11

Donald Trump incearca sa-i convinga pe americani ca EL este candidatul capabil sa nimiceasca Statul Islamic. Discursul lui pe aceasta tema a fost umbrit insa de un nou scandal izbucnit in tabara controversatului miliardar.

The New York Times dezvaluie ca directorul de campanie al lui Trump ar fi beneficiat ilegal de o finantare de peste 12 milioane de dolari, din partea fostului presedinte ucrainean, pro-rusul Victor Ianukovici.

O prima etapa a strategiei anti-ISIS a lui Trump este sa puna la indoiala capacitatea democratei Hillary Clinton.

Donald Trump, candidat republican: "Ii lipsesc energia mentala si fizica de a se ocupa de Statul Islamic".

In ceea ce numeste "un razboi ideologic cu jihadistii", Trump este gata sa se alieze cu oricine isi asuma obiectivul de a zdrobi Statul Islamic, inclusiv cu Moscova.

Republicanul nu s-a ferit de inca o .. razgandire.

Donald Trump, candidat republican: 'Vom colabora indeaproape cu NATO ca sa nimicim Statul Islamic. In trecut, am spus ca NATO este o organizatie invechita, depasita, pentru ca nu reusea sa abordeze eficient problema terorismului. De atunci, NATO si-a schimbat strategia si acum are o noua divizie concentrata pe amenintarile teroriste. Bravo lor! Foarte bine fac!"

In schimb, Trump e consecvent in privinta accesului imigrantilor pe teritoriul american.

Donald Trump, candidat republican: "Numesc asta o filtrare extrem de atenta a imigrantilor. Tara noastra are destule probleme. Nu avem nevoie de unele noi".

In timp ce Trump isi enunta intentiile, presa liberala alimenta un nou scandal. Potrivit The New York Times, Paul Manafort - vechi strateg republican recrutat sa coordoneze campania lui Donald Trump - figureaza in registrele cu conturi secrete ale regimului prorus Ianukovici, ajunse in mainile procurorilor anti-coruptie din Ucraina.

Barry Meier, New York Times: "Probabil se tineau doua registre, unul de aratat celor de la Impozite si atul cu plati in bani lichizi.
Acesta din urma arata 22 de plati, de-a lungul a 5 ani, legate de numele dlui Manafort. La cine s-au dus banii exact inca nu e clar."

Svitlana Olifira, purtator de cuvant Biroul Anti-Coruptie din Ucraina: "Nu putem spune daca Manafort a primit fizic banii care ii erau destinati in documente, intrucat in dreptul numelui sau apar alte semnaturi".

Manafort a calificat acuzatiile drept "nefondate si stupide", dar a admis ca firma sa a lucrat in Ucraina pana in 2014. Este de notorietate faptul ca Paul Manafort cultiva legaturi solide cu "anturajul lui Vladimir Putin", dupa ce a consiliat in Africa regimuri controversate.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO