Donald Trump, cel mai antipatic candidat republican la presedintia SUA: de ce nu il vor americanii la Casa Alba

Ultima actualizare: 20-06-2015 00:12

Dupa multi ani, Donald Trump a luat decizia si si-a anuntat oficial candidatura la presedintia SUA in 2016. Asta nu inseamna insa, ca are si sanse reale sa devina un candidat favorit in lupta pentru Casa Alba.

"Din pacate, visul american a murit. Dar daca voi fi ales presedinte, voi aduce acest vis la viata si il voi transforma in ceva mai puternic, mai bun si mai maret ca niciodata" a spus Donald Trump la sfarsitul discursului sau, cand si-a anuntat candidatura.
 

Dar, nu foarte multi cred in vorbele magnatului, mai ales cei din partidul din care face parte si care ar trebui sa-l sustina.

Magnatul imobiliar a lasat de inteles in repetate randuri ca isi doreste sa candideze, insa niciodata nu a facut un anunt oficial in acest sens. Acum, Donald Trump s-a hotarat: vrea sa fie presedintele SUA in 2016. Pentru asta insa are nevoie de nominalizarea din partea partidului republican, printre adversarii sai urmand a se numara si Jeb Bush.

Mogulul Donald Trump este o enigma politica: nu este un politican propriu-zis, nici o figura necunocuta, dar nici nu se incadreaza in randul candidatilor nonpoliticieni care candideaza pentru alegerile prezidentiale din 2016.

Acesta a intrat in cursa pentru Casa Alba, candidat din partea Partidului Republican. Primele sondaje arata insa, ca este si cel mai dezagreat candidat chiar in randul republicanilor. Cifrele din sondajul alcatuit de Universitatea Monmouth, oferit presei luni, arata ca magnatul Donald Trump este cel mai putin sprijinit de catre Partidul Republican dintre canditati acestora. Doar 20% dintre respondenti i-ar oferi sprijinul in campanie.

Sustinerea, totusi, este putin in crestere, dar cifrele sunt inca foarte mici. Intr-un alt sondaj, realizat de cei la Universitatea Quinnipiac, Donald Trump este tot pe ultimul loc, cu 69% procente negative si doar 23% pozitive.

Doar Jef Bush, fratele fostului presinte George W. Bush, se apropie de acest nivel de antipatie, cu 51% procente negative si doar 32% pozitive.

Analistul politic Harry Enten noteaza ca sansele lui Donald Trump la presedintia SUA sunt cele mai dezastruoase fata de oricare alt candidat, din 1980, conform Huffington Post. Nici americanii nu sunt incantati de ideea ca Donald Trump sa devina presedinte. Intr-un sondaj realizat de publicatia Huffington Post, omul de afaceri a primit sustinerea a doar 2% din cei care au votat si n-au incredere in el.

Cifrele sunt dezastruoase si este putin probabil ca in viitoarele luni sa creasca. Cert este ca Donald Trump va fi un pion in debate-uri, dar cu putine sanse sa devina viitorul presedinte SUA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!