Doi suspecți identificați în cazul răpirii tatălui lui Luis Diaz. Bărbatul este încă de negăsit

luis diaz
News.ro

Poliţia columbiană a identificat doi dintre cei patru bărbaţi care l-au răpit pe tatăl fotbalistului columbian Luis Díaz, în timp ce forţele de securitate se întrec pentru a-i împiedica pe răpitorii săi să îl introducă ilegal în ţara vecină - Venezuela.

Luis Manuel Díaz şi soţia sa, Cilenis Marulanda, au fost răpiţi, sâmbătă, de bărbaţi înarmaţi la o benzinărie din Barrancas, în nordul statului columbian La Guajira.

Deşi Marulanda a fost eliberată în aceeaşi zi, căutarea lui Díaz Sr. continuă în La Guajira, o regiune deşertică din apropierea Venezuelei, care este un focar pentru grupurile armate care fac contrabandă şi trafic cu cocaină.

Directorul poliţiei naţionale, generalul William Salamanca, s-a alăturat luni soldaţilor în cadrul operaţiunii Padlock, care au măturat pădurile de nori din lanţul muntos Perijá, la graniţa cu Venezuela, pentru a găsi indicii despre locul unde se află Díaz Sr.

O echipă de cel puţin 200 de membri ai forţelor de securitate columbiene a fost mobilizată, inclusiv trupe de elită la sol şi piloţi specialişti care caută din aer.

Citește și
Luis Diaz
Părinţii fotbalistului Luis Diaz au fost răpiţi în Columbia. Mama sa a fost salvată. Mesajul clubului Liverpool
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

De asemenea, forţele de poliţie au cercetat casă cu casă în zona învecinată răpirii pentru orice informaţie care ar putea duce la recuperarea în siguranţă a lui Díaz Sr. şi au oferit o recompensă de 48.000 de dolari pentru orice informaţie.

Generalul Alejandro Zapata, director adjunct al poliţiei naţionale, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Bogota, că munţii nu vor fi uşor de traversat pe jos, dar că acesta ar fi un obiectiv logic al răpitorilor de a-l scoate din ţară şi de a-l scoate din raza de acţiune a autorităţilor columbiene.

"Nu avem nicio dovadă în acest moment [care să indice] că a trecut graniţa, nu putem afirma acest lucru, dar nici nu putem exclude acest lucru", a spus el.

"Este foarte posibil ca ei să caute posibilitatea de a scăpa de acolo", a adăugat oficialul.

Serviciile de informaţii columbiene colaborează cu biroul Interpol din capitala Venezuelei, Caracas, dar nu au nicio confirmare că Díaz Sr. a părăsit ţara, a declarat Zapata.

De asemenea, nu a fost dat niciun telefon prin care să i se ceară bani în schimbul eliberării sale, a confirmat un purtător de cuvânt al unităţii naţionale anti-extorcare din Columbia.

Veneuzela a devenit un refugiu pentru grupările armate în ultimul deceniu, deoarece economia ţării s-a prăbuşit, iar unele grupări de gherilă lucrează în cârdăşie cu armata în afaceri ilegale, cum ar fi exploatarea aurului şi contrabanda cu droguri.

Forţele de securitate columbiene dau adesea vina pe lipsa legii şi a ordinii în Venezuela pentru recrudescenţa crimei organizate, deoarece mafioţii se pot strecura cu uşurinţă peste graniţă după ce au comis jafuri sau extorcări în Columbia.

Feli Ureche, una dintre verişoarele lui Diaz Sr., a declarat pentru postul de radio W din Bogota că Diaz Sr. a primit ameninţări înainte de răpire, iar şocul răpirii sale a provocat o revărsare de solidaritate în întreaga Columbie.

Naţiunea a fost capitala mondială a răpirilor în anii 1990 şi 2000, dar a devenit mult mai sigură în ultimele decenii, iar cel mai mare grup de gherilă din ţară a depus în sfârşit armele în 2016, ca parte a unui proces de pace istoric.

"Există lucruri mult mai importante decât un meci de fotbal. Vă rog, în ce societate trăim?", a postat pe reţelele de socializare colegul de echipă al lui Luis Díaz din Columbia, James Rodríguez.

"Suntem alături de tine Luchito", a adăugat el.

Díaz s-a alăturat lui Liverpool de la Porto pentru o sumă iniţială de 40 de milioane de euro în ianuarie 2022. Extrema a fost lăsată în afara echipei care a învins Nottingham Forest cu 3-0 pe Anfield duminică, după ce a aflat ce s-a întâmplat cu părinţii săi.

Díaz rămâne acasă cu alţi membri ai familiei sale în Anglia. Managerul adjunct al lui Liverpool, Pepijn Lijnders, a refuzat să intre în detalii despre sprijinul pe care clubul i-l oferă jucătorului de 26 de ani la o conferinţă de presă de marţi, dar a insistat că Díaz ştie că are sprijinul tuturor.

"Lucho este tipul care zâmbeşte mereu şi are o relaţie incredibilă cu toată lumea. Chiar ţinem la el", a spus Lijnders.

"Singurul lucru pe care îl avem acum este că încercăm să îl susţinem cât mai mult posibil. Multe lucruri nu depind de noi - ceea ce este complet normal. Sperăm că autorităţile de acolo îl pot găsi pe tatăl său şi că totul este bine. Ne rugăm doar pentru asta. Nu este treaba mea să stau aici şi să spun lumii ce facem pentru Lucho. Atâta timp cât el simte sprijinul nostru şi ştie că facem ceea ce trebuie, că tot clubul este în spatele lui. Depinde de autorităţile de acolo să se ocupe de el şi am auzit că încearcă totul. Cel mai important lucru este ca familia lui să fie bine", a mai afirmat Lijnders

Díaz va lipsi miercuri, când Liverpool va întâlni Bournemouth în Carabao Cup.

Luis Manuel Diaz este antrenor voluntar la singura şcoală de fotbal din Barrancas, un oraş cu aproximativ 38.000 de locuitori, unde fiul său a debutat în fotbal.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
Citește și...
„Suntem disperaţi”. Tatăl jucătorului columbian Luis Diaz de la Liverpool, căutat de armată după ce a fost răpit
„Suntem disperaţi”. Tatăl jucătorului columbian Luis Diaz de la Liverpool, căutat de armată după ce a fost răpit

Peste 120 de soldaţi columbieni sprijiniţi de poliţişti au continuat, duminică, să-l caute pe tatăl fotbalistului vedetă al echipei engleze Liverpool, Luis Diaz.

Părinţii fotbalistului Luis Diaz au fost răpiţi în Columbia. Mama sa a fost salvată. Mesajul clubului Liverpool
Părinţii fotbalistului Luis Diaz au fost răpiţi în Columbia. Mama sa a fost salvată. Mesajul clubului Liverpool

Mama jucătorului columbian al echipei Liverpool Luis Diaz a fost eliberată sâmbătă de poliţie la Barrancas, în nordul Columbiei, după ce fusese răpită, dar autorităţile îl caută în continuare pe tatăl ei, a anunţat preşedintele ţării, Gustavo Petro.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. “Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. “Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.