Doi alpiniști au primit interdicție de a vizita Muntele Everest, după ce s-a descoperit că nu au atins vârful

11-02-2021 16:38


everest

Doi alpiniști indieni au primit o interdicție de a vizita Muntele Everest, după ce o investigație a constatat că au mințit despre atingerea vârfului.

Narender Singh Yadav și Seema Rani Goswami au primit certificate care atestă că au atins cel mai înalt vârf din lume în Nepal în 2016. 

Ulterior, a fost demarată o anchetă, după ce alți apiniști au fost sceptici cu privire la faptul că cei doi au reușit să atingă vârful, transmite Metro.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Turismului din Nepal a declarat că ancheta lor a concluzionat că cei doi „nu a ajuns niciodată la vârf”.

Cuplului și liderului lor li s-a interzis accesul în Nepal timp de șase ani și au fost amendați cu 500 de lire sterline.

„Nu au putut aduce nicio dovadă”, a declarat un oficial.

Alpiniștii din India au salutat sancțiunile, spunând că speră că îi va descuraja pe cei tentați să apeleze la diverse modalități pentru a păcăli autoritățile, cu scopul de a face rost de recompense.

Un alt cuplu indian, ambii polițiști, au primit interdicții pentru o perioadă de 10 ani în 2016, după ce au prezentat fotografii despre care susțineau că au fost căute pe vârful Everestului.

 

Sursa: Metro


VIDEO PROTVPLUS.RO