Medvedev, fost președinte al Rusiei: ”Cine a spus că în doi ani Ucraina va exista pe hartă?”. Reacția ironică a Kievului

Ultima actualizare: 15-06-2022 20:13
dmitri medvedev
AFP

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, a făcut o nouă declarație halucinantă cu privire la statul ucrainean.

 

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, pune la îndoială viitorul Ucrainei, țară despre care a spus că este posibil ca în următorii doi ani să fie ștearsă de harta lumii.

Am văzut un mesaj potrivit căruia Ucraina vrea să primească GNL (gaz natural lichefiat - n.r.) de la proprietarii săi de peste Ocean, cu plata livrărilor în doi ani. În caz contrar, iarna aceasta va îngheța pur și simplu.

Doar o întrebare. Și cine a spus că în doi ani Ucraina va exista pe harta lumii? Deși americanilor nu le pasă, ei sunt atât de investiți în proiectul 'anti-Rusia' încât restul este un fleac pentru ei”, a reacționat Medvedev pe Telegram, potrivit de Pravda.com.ua.

Kievul, reacție vehementă

Consilierul prezidențial al Ucrainei l-a atacat pe aliatul lui Putin, Dmitri Medvedev, într-o postare incendiară pe Twitter.

Mykhailo Podolyak l-a descris pe Medvedev ca fiind "un om mic cu nesiguranțe uriașe care împroașcă otravă spre Ucraina sau amenință lumea ca singura modalitate de a se afirma. Ucraina există și va exista în continuare. Întrebarea este unde va fi Dmitri Medvedev peste doi ani".

Astfel, Dmitri Medvedev a recunoscut că obiectivul Rusiei este de a distruge Ucraina, că problema războiului nu se află în oamenii din Donbas, nici în amenințarea NATO, cu atât mai puțin în "biolaboratoarele" imaginare și în "dezvoltările nucleare".

„Atât timp cât voi fi în viaţă, voi face totul pentru a-i face să dispară”

Recent, Dmitri Medvedev făcuse o altă declrație halucinantă.

Ei ne vor moartea, vor moartea Rusiei. Dar atât timp cât voi fi în viaţă, voi face totul pentru a-i face să dispară”, a spus fostul lider de 56 de ani, fără a spune cu exactitate cine este vizat de declaraţiile sale.

Medvedev se exprimă în mod negativ cel mai des față de liderii Ucrainei, Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii, conform ziarului rusesc Kommersant.

Altfel, Medvedev a fost președinte al Rusiei între 2008 și 2012, apoi premier până în 2020, iar în momentul de față este vicepreşedintele puternicului Consiliu al Securităţii Rusiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO