Disney Plus a introdus avertismente privind rasismul în serialul ”The Muppets”

23-02-2021 10:56


Muppets

Serviciul de streaming Disney Plus a introdus un avertisment privind conținutul serialului The Muppet Show, care este difuzat pe această platformă de câteva zile.

”Acest program include descrieri negative și / sau maltratare a oamenilor sau a culturilor. Aceste stereotipuri erau greșite atunci și sunt greșite acum” - se arată în avertismentul citat de BBC News.

Această declinare de responsabilitate a fost introdusă la începutul a 18 episoade, din diferite motive, inclusiv pentru faptul că Johnny Cash cântă în fața steagului confederației.

Confederația a fost un grup de state din sudul SUA care a luptat pentru a păstra sclavia în timpul războiului civil. În prezent, steagul Confederației este văzut de mulți ca un simbol al rasismului.

”În loc să eliminăm acest conținut, vrem să recunoaștem impactul nociv al acestuia, să învățăm din acesta și să stârnim conversația pentru a crea împreună un viitor mai inclusiv” - mai precizează Disney.

Nota companiei vine după câteva luni de revizuire a unor filme și programe TV care ar putea fi considerate jignitoare, conform standardelor actuale.

Reevaluarea conținutului vechi a fost determinată de protestele Black Lives Matter din vara trecută și a stârnit dezbateri cu privire la programe și filme.

Sursa: BBC NEWS


VIDEO PROTVPLUS.RO