Discutiile purtate de doi jihadisti cu ISIS inainte de atacurile teroriste din Bavaria. "Acum vei merge in rai"

Dată publicare: 15-09-2016 16:39
Dată actualizare: 18-09-2016 05:45


atac germania

Patru atacuri au zguduit in urma cu doua luni landul bavarez, dintre care doua au fost revendicate de jihadistii ISIS, dupa ce un adolescent afgan i-a atacat pe pasagerii unui tren cu toporul, iar un migrant sirian s-a aruncat in aer in Ansbach.

Dupa luni de speculatii cu privire la ordinele primite de atacatori, presa germana a publicat discutiile purtate de cei doi jihadisti cu membrii Statului Islamic, transmite The Local.de, citat de News.ro.

La 18 iulie, adolescentul afgan Riaz A. i-a atacat pe pasagerii unui tren bavarez cu toporul in apropierea de localitatea Wurzburg. Patru persoane au fost ranite in atac, inainte ca politistii germani sa-l ucida pe atacator pe un peron.

Atacatorul a ajuns in urma cu un an pe teritoriul german, fiind inregistrat drept un minor neinsotit. Anchetatorii germani au stabilit ca acesta nu s-a comportant in niciun moment ca un potential terorist.

Sase zile mai tarziu, migrantul sirian Mohammed D, in varsta de 27 de ani, s-a aruncat in aer in fata unui restaurant din localitatea Ansbach, ranind 15 persoane. Desi cererea de azil a migrantului sirian a fost respinsa de catre autoritatile germane, acesta nu era in pericol de a fi repatriat in tara sa de origine.

Autoritatile bavareze au descoperit indicii ca cei doi atacatori aveau legaturi cu jihadistii Statului Islamic.

Suddeutsche Zeitung a publicat discutiile purtate de cei doi atacatori cu agenti ai ISIS inainte de comiterea celor doua atentate.

Intr-o discutie purtata de catre Riaz A cu ISIS, adolescentul ii spune agentului jihadist ca vrea sa comita atacul cu un cutit sau cu un topor.

”Nu ar fi mai bine sa folosesti o masina, frate?”, ii spune agentul StatuluI Islamic. Insa, adolescentul afgan mentioneaza ca nu stie cum sa conduca un autovehicul.

In continuare, agentul jihadist il incurajeaza pe atacatorul afgan sa invete cum sa conduca.

”Lovitura ar fi una considerabil mai mare”, ii explica agentul ISIS. Insa, migrantul afgan se declara nerabdator sa intre in paradis.

In noaptea atacului din trenul bavarez, atacatorul afgan mentine legatura cu agentul ISIS pana in ultimul moment. Membru ISIS il incurajeaza sa foloseasca un topor, mai degraba decat un cutit, si il asigura ca atacul va fi revendicat imediat de catre gruparea terorista.

”Acum vei merge in rai”, ii spune agentul jihadist, dupa ce adolescentul incepe sa-i atace pe pasagerii trenului.

Ulterior, Mohammed D incearca sa intre la festivalul Ansbach Open 2016, insa este intorsc din drum de catre paznici pentru ca nu si-a achizitionat un bilet. Din nou, atacatorul a mentinut contactul cu un agent al Statului Islamic.

”Acest loc va fi plin de oameni”, scrie Mohammed D.

In schimb, agentul gruparii jihadiste ii raspunde ”ucide-i pe toti intr-un spatiu deschis, pentru ca toate cadavrele sa fie intinse pe podea”.

Insa, dupa ce atacatorul nu reuseste sa intre in zona festivalului de muzica, agentul Statului Islamic il incurajeaza sa sparga cordonul fortelor de securitate si sa se detoneze in mijlocul multimii.

”Uita de festival si gaseste un restaurant. Ce se intampla cu tine? Eu as face asta chiar daca ar fi doar doua persoane acolo. Ai incredere in Dumnezeu si mergi intr-un restaurant”, ii spune agentul jihadist.

In final, atacatorul sirian s-a detonat intr-un restaurant, ranind 15 persoane.

Dupa cele doua atacuri revendicate de jihadistii Statului Islamic, autoritatile bavareze au lansat o investigatie pentru a determina rolul jucat de gruparea terorista in planuirea atentatelor.

Anchetatorii germani cred ca jihadistii au cautat potentiali recruti pe retelele de socializare si i-au sprijinit pe acestia in alegerea tintei.

Se pare ca agentii Statului Islamic au mentinut contactul cu atacatorii din Wurzburg si Ansbach timp de cateva luni inainte de atentate.

De asemenea, autoritatile germane au arestat marti trei migranti sirieni intr-un centru pentru primirea refugiatilor din landul nordic Schleswig-Holstein, care demostreaza ca teroristii au folosit ruta migrantilor pentru a ajunge in Germania.
 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO