Discursul puternic, în lacrimi, al unei eleve care a supraviețuit atacului din Florida

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 18 Februarie 2018 19:13
Categorie: Internaţional

După masacrul care a făcut 17 morţi la un liceu din Florida, s-au înteţit criticile la adresa preşedintelui Donald Trump, pentru că nu modifică legislaţia privind armele de foc.

Una dintre cele mai virulente voci îi aparţine unei eleve care a supravieţuit tragediei şi care l-a criticat fără teamă pe Trump pentru legăturile sale cu puternica Asociaţie a Posesorilor de Arme.

Adolescenta Emma Gonzalez a vorbit în faţa a mii de demonstranţi adunaţi în Fort Lauderdale, Florida. Curajoasa elevă i-a inspirat pe protestatari cu discursul ei, deopotrivă emoţionant şi hotărât.

Emma: "Dacă preşedintele vine şi-mi spune că este o tragedie cumplită, care nu ar fi trebut să se întâmple, şi să continue să spună că nimic nu se poate schimba în legătură cu asta, o să îl întreb câţi bani a primit de la Asociaţia Naţională a Armelor de Foc. Către fiecare politician care primeşte donaţii de la NRA: "Să vă fie ruşine!"

Printre lacrimi, adolescenta a vorbit şi despre colegul care a provocat tragedia, Nikolas Cruz, un băiat de 19 ani care se afla sub tratament pentru depresie şi care ameninţase, printr-un mesaj pe YouTube, că intenţiona să devină un atacator profesionist în școli".

Emma: ”Ştiu că oamenii spun că avea probleme mentale. Eu nu sunt psiholog, dar trebuie să fim atenţi cu faptul că nu este vorba doar despre probleme mentale. Nu ar fi făcut atâtea victime, dacă era înarmat doar cu un cuţit! Este vina celor care l-au lăsat să-şi cumpere armele, a celor de la magazinul de arme, a celor care l-au încurajat să cumpere accesorii pentru a le face complet automate, a celor care nu i-au luat armele atunci când şi-a făcut cunoscute intenţiile ucigaşe.”

Mesajul ei, care între timp a devenit viral pe internet, a rezonat cu gândurile elevilor şi părinţilor veniţi la protest.

Tată: ”Nu vreau să îmi las copiii în fiecare zi la şcoală şi să îi sărut şi să îi îmbrăţişez cu teamă că nu îi voi mai lua în viaţa de acolo. Nu este drept.”

Nikolas Cruz va fi dus luni în faţa instanţei şi se pare că va pleda vinovat, ca să evite pedeapsa cu moartea.

În timp ce în Parkland sunt înmormântate victimele, la mică distanţă, în Miami, are loc un târg de arme. Directorul a explicat că ar fi costat prea mult să fie anulat.

Jorge Fernandez, directorul târgului: ”Aceasta n-a fost, după părerea mea, o problemă de armă, ci mai degrabă o problemă de sănătate mentală.”

De altfel, Nikolas Cruz făcuse parte dintr-un program de antrenament finanţat chiar de Naţional Rifle Association, o puternică asociaţie de lobby care se opune înăspririi regimului armelor.

 

Masacrul din Florida putea fi prevenit. Târg de arme, în apropiere de locul atacului
Masacrul din Florida putea fi prevenit. Târg de arme, în apropiere de locul atacului
VIDEO PROTVPLUS.RO
emmanule macron
Macron a decretat ”stare de urgență economică și socială”, după protestele Vestelor Galbene
Laureaţii premiilor Nobel 2018 și-au primit primit distincţiile la Stockholm. FOTO
Igor Dodon a fost suspendat, după ce a refuzat să promulge 5 legi
Pactul global despre migraţii a fost aprobat: ”Nu trebuie să cedăm în faţa fricii ”
Situația riscantă în care s-a aflat o femeie după ce a descoperit că a fost jefuită
Macron, avertizat de Vestele Galbene înainte de discurs. ”În curând, vom vorbi de insurecţie"
politist rusia - 3
Imagini cu cel mai mare ucigaș în serie din Rusia. Capcana prin care a ucis 78 de persoane
Rusia a urcat pe poziţia a doua în clasamentul ţărilor producătoare de arme
Fostul preşedinte Renault-Nissan rămâne în închisoare în Japonia şi a fost pus sub acuzare
Un om al străzii a găsit pe stradă o pungă cu 17.000 de dolari. Ce a făcut cu banii
Insulele de verdeață create de un arhitect, în centrul orașului Milano. Proiectul autorităților
Ninsori, gheaţă şi ploaie îngheţată în SUA. Școli închise și zboruri anulate