Directoarea Secret Service a demisionat. Julia Pierson era de 30 de ani in serviciul de securitate de la Casa Alba

Ultima actualizare: 05-10-2014 06:53

Directoarea Secret Service - serviciul de elita insarcinat cu protectia presedintelui american - a demisionat, dupa o serie de incidente scandaloase care au creat imaginea unui lider slab pazit.

Cel mai rasunator dintre toate a fost patrunderea unui fost militar inarmat in Casa Alba si dezvaluirile ca acesta ar fi ajuns pana foarte aproape de Biroul Oval. Presedintele Obama si cele doua fiice ale sale plecasera din cladire cu doar cateva minute inainte.

Miercuri s-a aflat si ca un barbat inarmat si cu antecedente penale a fost lasat sa urce in acelasi lift cu Obama, in timpul unei vizite la Atlanta. Intr-o audiere in Congres, fosta directoare a fost criticata neobisnuit de aspru pentru aceste scapari.

Julia Pierson, directoarea Secret Service, a recunoscut marti existenta unor brese "inacceptabile" in cadrul serviciului prezidential de paza si protectie. "Astazi (miercuri), Julia Pierson, directoarea Secret Service, si-a prezentat demisia si am acceptat-o", a declarat secretarul american pentru Securitate Interna, Jeh Johnson, salutand cei 30 de ani pe care Pierson i-a dedicat serviciului prezidential de paza si protectie.

Jeh Johnson l-a numit director interimar pe Joseph Clancy, retras din Secret Service in 2011, potrivit unui comunicat.

O comisie de ancheta independenta, insarcinata cu examinarea serviciului, va fi infiintata de Camera Reprezentantilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO