"Digi-parenting", site-ul care ii ajuta pe parinti sa-si supravegheze copiii cand navigheaza pe internet. Cum functioneaza

Ultima actualizare: 24-09-2015 07:07
copii internet

Cum ne ferim copiii de pericolele ascunse cand navigheaza pe Internet? Probabil ca orice parinte responsabil isi face griji in privinta vietii "online" a celor mici.

In Noua Zeelanda, exista un site care ofera sfaturi si ponturi in aceasta privinta.

Violet are 11 ani si se distreaza cu un joc video, pe tableta. Si fratele ei, cu doi ani mai mare, Oscar, e fascinat de tot felul de jocuri video, pe care le intrerupe doar pentru a-si verifica mesajele primite pe noul sau telefon mobil.

Adolescentii folosesc tabletele si telefoanele mobile pentru a se juca, dar si pentru a tine legatura cu parintii si - cat de des pot - cu prietenii de pe retelele de socializare.

Victoria Travers, parinte: "Mai ales in weekend trebuie sa-l urmaresti permanent si cu atentie pentru ca ei nu prea au masura. Ar fi in stare sa piarda ore in sir cu gadgeturile".

Parintii folosesc filtre pentru fiecare dispozitiv al copiilor si le supravegheaza mereu "istoricul" cand sunt online. Iar de pe forumuri si site-uri afla cum pot fi vigilenti, dar nu foarte "bagagiosi".

Victoria Travers, parinte: "Am invatat sa fim flexibili. Si sa ne familiarizam cu "media de socializare" pe care o folosesc ei. Daca ei intra pe o retea de socializare, trebuie sa intram si noi acolo, ca sa vedem cam ce se discuta pe acolo."

De curand, cel mai de pret ajutor pentru Victoria si sotul ei este site-ul "Digi-parenting" - dezvoltat de filiala din Noua Zeelanda a unei companii globale de telefonie mobila, de o organizatie pentru siguranta online si de o asociatie a parintilor.

David Atkinson, directorul asociatiei The Parenting Place: "Primesc sfaturi si 'ponturi'. Vrem sa-i incurajam, sa-si dea seama ca desi sunt ingrijorati, sau chiar un pic infricosati in legatura cu navigarea copiilor pe Internet, exista un loc unde gasesc raspunsuri la intrebarile lor".

In plus, site-ul le furnizeaza parintilor numeroase aplicatii si servicii care filtreaza sau blocheaza continutul nepotrivit pentru copii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO