Dezastru în Texas, lovit de uragan. S-au dat 56.000 de apeluri la urgență în 15 ore

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Luni 28 August 2017 20:40
Categorie: Internaţional

Este dezastru peste ocean. Statul Texas se confruntă cu cea mai teribila furtună din ultimii 50 de ani.

Dacă bilanţul victimelor este incert, numărul celor care se tem pentru vieţile lor este uriaş: numai în Houston au fost 56 de mii de apeluri de urgenţă în 15 ore.

Houston, oraş cu peste două milioane de locuitori, a fost lovit din plin de uraganul Harvey. Este rău în centru, însă cele mai afectate sunt cartierele rezidenţiale. Oamenilor li s-a spus să se urce pe acoperişuri, nu în pod, ca să fie în siguranţă.

SINC, Kevin D. Oditt, paza de coasta 13: "Fluturaţi cearşafuri, prosoape, orice e necesar ca să ne atrageţi atenţia. Luaţi-vă măsuri de siguranţă dacă vă urcaţi pe acoperiş. Vorbim de un eveniment meterologic de durată."

Deşi au primit ajutoare din statele vecine şi lucrează fără oprire, salvatorii au reuşit să ajungă la mai puţin de 2.000 dintre cei care i-au chemat. La un azil de bătrâni, oamenii au aşteptat ore întregi cu apa până la nivelul pieptului.

Oricine are o barcă sau un skijet s-a transformat în salvator de ocazie.

Zeci de drumuri au fost inundate şi mulţi şoferi au fost prinşi în capcana apelor. Cele două aeroporturi principale au fost închise, iar două spitale, inclusiv cel mai mare din oraş, au fost evacuate. Şcolile şi instituţiile publice vor rămâne închise până vineri.

Elaine Duke, secretar pentru securitate internă: ”Deşi uraganul a slăbit în intensitate, vreau să subliniez că n-am scăpat încă. Nici pe departe. Harvey e în continuare o furtună periculoasă şi fără precedent. Este vital ca populaţia din Texas şi Louisiana să monitorizeze posturile locale de radio şi televiziune pentru informaţii actualizate.”

În timp ce primarul Houstonului e criticat că n-a ordonat evacuări în masă, primarii altor oraşe iau această măsură acum. La 55 de kilometri de Houston, 50.000 de oameni au primit ordin să-şi părăsească locuinţele pentru că se aşteaptă o viitură cu 4,2 metri peste cota de alarmă. De altfel, alerte sunt în vigoare pentru o fâşie de coastă în care în locuiesc 13 milioane de oameni.

Iar consecinţele riscă să se facă simţite şi în străinătate. Furtuna a lovit în inima industriei energetice americane şi vor trece săptămâni până când capacitatea de producţie de petrol a regiunii va reveni la normal.

Trump declară stare de urgenţă în Louisiana, către care se îndreaptă furtuna tropicală Harvey

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni starea de urgenţă în Louisiana, o măsură care permite mobilizarea unor mijloace federale suplimentare, având în vedere previziuni meteorologice cu privire la deplasarea furtunii tropicale Harvey către acest stat din Sudul Americii, vecin cu Texasul, relatează AFP.

Agenţia federală pentru situaţii de urgenţă FEMA este astfel autorizată ”să mobilizeze şi să furnizeze, după cum crede de cuvinţă, echipamentele şi resursele necesare”, a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

Catastrofă în Texas, după trecerea uraganului Harvey
Catastrofă în Texas, după trecerea uraganului Harvey
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
Incendiu California
A vrut să își refacă viața în California, după un uragan, însă a ajuns victimă a incendiilor
Gestul neașteptat făcut de soția traficantului El Chapo. Cum a fost fotografiată
Papa Francisc: "Strigătul celor săraci este greu de auzit pentru că este dominat de vacarmul celor foarte bogaţi"
Tot statul California a devenit un uriaş focar de incendiu. Focul s-ar putea extinde în tot vestul SUA
Ultima redută ISIS din Siria a fost cucerită. Unde ar fi fugit jihadiştii
Avion din timpul celui De-al Doilea Război Mondial prăbușit într-o parcare. Bilanțul victimelor
bataie greci
Ciocniri între polițiști și protestatari la comemorarea Revoltei de la Politehnica din Atena
Alertă în Olanda, din cauza unei tradiţii de Moş Nicolae. Personajul care a provocat lupte de stradă
Cehii au protestat împotriva premierului miliardar Andrej Babis. Acuzațiile aduse
Zeci de civili, între care și copii, uciși în Siria. Cel mai grav bilanț din ultimele două luni
Donald Trump laudă militarii trimiși la granița cu Mexicul: „O barieră puternică”
Suma uriașă cheltuită de Melania Trump pentru o singură noapte de cazare la un hotel