Dezastru în Costa Rica. Zeci de oameni au murit din cauza unui lichior vândut de un român

Dată publicare: 26-03-2021 18:15
Dată actualizare: 26-03-2021 18:34


Dezastru în Costa Rica. Zeci de oameni au murit din cauza unui lichior vândut de un român

Un cetățean român a generat o situație fără precedent în Costa Rica. Zeci de persoane au murit, după ce au consumat un lichior comercializat de bărbat, conform La Nacion

Agenția de Investigații Judiciare (OIJ) a anunțat, săptămâna aceasta, că omul de afaceri din România, care între timp a murit, era cercetat pentru distribuirea unei băuturi alcoolice care conținea metanol. Această băutură ar fi dus la moartea oamenilor.

Românul, care avea și cetățenie costaricană, se numea Rădulescu, avea 54 de ani și a decedat pe data de 31 ianuarie din cauze naturale.

Chiar dacă românul a murit, autoritățile din Costa Rica investighează în continuare acest caz. Miercurea trecută, oamenii legii au ridicat mai multe documente, telefoane mobile și instalații pentru producerea băuturilor alcoolice din casa în care a locuit defunctul Rădulescu.

În prezent, în imobilul respectiv locuiesc alte persoane de origine română.

Anchetatorii susțin că Rădulescu a importat mai multe tancuri cu lichior din Panama și, după îmbuteliere, le-a distribuit către 66 de comerciați din cele șase provincii din Costa Rica.

Până la data de 17 decembrie 2020, Ministerul Sănătății din Costa Rica a înregistrat un număr de 48 de decese (41 de bărbați și 7 femei) care au avut legătură cu consumul de băuturi cu metanol. Persoanele moarte aveau vârste cuprinse între 23 și 82 de ani. În cursul lunii ianuarie, au fost înregistrate alte cinci decese.

Sursa: La Nacion


VIDEO PROTVPLUS.RO