Detaliile ororii din Arizona: o femeie s-a aruncat peste asasin

Dată publicare: 10-01-2011 00:00
Dată actualizare: 09-05-2012 07:41
Sursa: Mediafax


O femeie s-a aruncat asupra atacatorului care a ucis 6 persoane si a ranit grav o membra a Camerei Reprezentantilor sambata, in Arizona, reusind sa ii smulga din maini un incarcator cu gloante.

Adevarate altare pentru victime au aparut pe strazile orasului Tucson. Localnicii - aflati inca in stare de soc - aprind lumanari si se roaga pentru cei care si-au pierdut viata in urma teribilului incident. Soarta unei copile de numai noua ani ii lasa pe multi fara grai.

Cine este eroina?

Patricia Maisch - eroina al carui nume a fost dezvaluit abia duminica - a dat dovada de un curaj iesit din comun, a afirmat seriful Clarence Dupnik, intr-un interviu pe Fox News. "O catastrofa uriasa, mult mai grava" s-ar fi produs daca ea nu ar fi actionat, a declarat el intr-o conferinta de presa.

Atacatorul, un barbat in varsta de 22 de ani, Jared Lee Loughner, reusise deja sa traga 31 de gloante asupra lui Gabrielle Giffords, membra a Camerei Reprezentantilor, si asupra persoanelor care o inconjurau, cu pistolul sau de tip Glock, avand un calibru de noua milimetri.

Smulgandu-i incarcatorul din maini, eroina l-a impiedicat sa traga o noua serie de gloante. Anumite modele de pistoale Glock permit tragerea automata pentru a creste cadenta tirului. Astfel, este nevoie doar de cateva secunde pentru a goli un incarcator cu aproximativ 30 de gloante.

Loughner a scos insa un nou incarcator din buzunar, dar un arc nu a mai functionat si nu a putut sa mai traga, a povestit seriful. Doi barbati au intervenit atunci pentru a-l imobiliza pe atacator, inainte de sosirea politiei.

Deputata Gabrielle Giffords, despre care se crede ca a fost tinta principala a atacului, este in continuare in stare grava, dar medicii sunt optimisti. Glontul care i-a traversat creierul nu i-a afectat, se pare, capacitatea de a comunica.

Inspirat de Marx si Hitler

Agresorul a marturisit chiar el, pe internet, ca este atras de ideologiile extremiste. "Manifestul Partidului Comunist" de Marx si Engels si "Mein Kampf" al lui Hitler sunt lecturile sale preferate.

Tanarul in varsta de 22 de ani a fost pus sub acuzare. Insa motivele gestului sau nu sunt deocamdata cunoscute.

Pe de alta parte, Presedintele Barack Obama le-a cerut americanilor sa tina un moment de reculegere luni, in memoria victimelor atacului armat din Arizona. Obama a cerut si coborarea in berna a drapelului american pe cladirile publice si militare din Statele Unite si din restul lumii, ca semn de respect pentru victime.

Sursa: Mediafax, Pro TV

Tags: violente, atacuri,


VIDEO PROTVPLUS.RO