Detalii cutremuratoare din procesul lui Oscar Pistorius: "Pana sa realizez se se intampla, am tras patru focuri de arma"

Dată publicare: 08-04-2014 17:57
Dată actualizare: 11-04-2014 07:02


Oscar Pistorius

Sportivul sud-african Oscar Pistorius a povestit, in lacrimi, ca a tras patru focuri de arma in seara in care si-a ucis iubita, el fiind convins ca un hot se afla ascuns in baie, informeaza AFP.

Ingrijorat dupa ce a auzit ca s-a deschis geamul de la baie, sportivul a povestit ca si-a luat arma si a mers pe bajbaite, sprijinindu-se de pereti pentru a-si mentine echilibrul, fiind ingrijorat ca intrusul ar putea fugi pe geam.

"Am auzit un zgomot care venea de la baie, era ca si cum cineva iesea de la toaleta. Pana sa realizez se se intampla, am tras patru focuri de arma", a spus Pistorius. Cand s-a intors in camera si nu si-a gasit iubita in pat, a sunat dupa ajutor, iar apoi a spart usa de la WC cu o bata de crichet.

"M-am aplecat asupra ei si....", moment in care Pistorius a izbucnit in lacrimi. "Ea nu mai respira", a articulat el, inainte de a incepe sa planga zgomotos.

Anterior, Pistorius afirmase ca a "tipat si urlat la hot ca sa iasa din casa". El a povestit ca a fost obosit si a adormit dupa ce a vorbit la telefon cu varul sau si s-a uitat pe internet la fotografii cu Reeva Steenkamp, neavand niciun alt plan pentru ziua urmatoare, cand era Sfantul Valentin si cand trebuie sa mearga la dentist. S-a trezit in timpul noptii, deranjat de "caldura extrema" din camera, si s-a dus pe balcon sa caute doua ventilatoare.

"Atunci am auzit ca s-a deschis geamul de la baie. Cred ca in acel moment totul s-a schimbat. Am inghetat. Nu era alta usa intre baie si camera mea, doar un culoar. Primul lucru la care m-am gandit a fost ca trebuie sa-mi iau arma si sa o protejez pe Reeva", a spus Pistorius. Dupa ce si-a luat arma de sub pat, Pistorius sustine ca s-a deplasat pentru a se plasa "intre persoane care a intrat in casa si Reeva", pe care o credea in pat.

"Am mers incet deoarece mi-e teama ca aceasta persoana poate fi deja pe culoar. Chiar in momentul in care m-am dat jos din pat, i-am soptit Reevei sa sune la politie. Cand am intrat in culoarul spre baie, m-a apucat frica si am inceput sa urlu la hot sa iasa din casa mea. I-am strigat Reevei sa se culce la pamant, sa cheme politia si pentru ca persoana aceea sa plece. Am mers de-a lungul culoarului, constient ca aceasta persoana m-ar putea ataca in orice moment, nu aveam protezele la picioare, am incetat sa mai tip deoarece ma temeam ca astfel ma va gasi", a mai spus el.

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a inceput sa depuna marturie, luni, in procesul de la Pretoria, in care este acuzat de uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, in noaptea de 13 spre 14 februarie 2013.

Pistorius nu a negat niciodata ca a impuscat-o pe Reeva Steenkamp, dar a sustinut inca din prima zi ca este vorba de o neintelegere. El a spus ca a crezut ca in casa i-au intrat hoti si ca a tras focuri de arma fara sa stie ca Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.

Sportivul risca o condamnare la 25 de ani de inchisoare, in cazul in care se va dovedi ca a fost crima cu premeditare. Reeva Steenkamp, in varsta de 29 de ani, era fotomodel sud-african si prezentatoare TV.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO