Despagubiri de 700.000 de dolari platite de McDonald's unor musulmani care s-au simtit pacaliti

Ultima actualizare: 25-01-2013 00:04
mcd

McDonald's a platit 700.000 de dolari membrilor unei comunitati musulmane, dupa ce unul din restaurantele sale din Michigan, Statele Unite, a folosit publicitatea inselatoare pentru a-si promova produsele.

Mai exact, a sustinut ca acestea sunt preparate conform legilor islamice, scrie Daily Mail.

Ahmed Ahmed, unul dintre musulmanii care traiesc in Detroit, sustine ca a cumparat in septembrie 2011 un sandvis cu pui de la McDonalds, dar si-a dat seama ca nu este halal.

Barbatul a contactat un avocat si dupa o investigatie, au dat in judecata lantul de restaurante, sustinand ca acesta a comercializat alimente non-halal in mai multe ocazii, desi anumite reclame afirmau altceva.

Reprezentantii McDonald's au fost de acord sa plateasca despagubiri in valoare de 700.000 de dolari, pentru a nu se ajunge in instanta. Banii vor fi impartiti intre Ahmed, o clinica medicala din Detroit, Muzeul Arab American National din Dearborn si avocati.

In Detroit exista o comunitate de 150.000 de musulmani, pe care McDonald's a incercat sa-i atraga cu Chicken McNuggets si McChicken preparate dupa regulile halal.

Regulile de preparare a carnii halal

Potrivit indicatiilor islamice privind gatitul, carnea trebuie preparata intr-un anume fel, inainte sa poata fi mancata. Numele lui Allah trebuie pronuntat deasupra carnii, in semn de multumire, in timpul procesului de sacrificare, care poate fi facut doar printr-o taietura rapida la gatul animalului. Tot sangele din acesta trebuie apoi lasat sa se scurga, fiind considerat periculos pentru consum.

Animalul nu trebuie sa vada vreodata o alta fiinta sacrificata si nici nu poate vedea cum lama este ascutita.

Halal inseaman "care este permis" in limba araba si este folosit pentru a descrie tipuri de actiuni care sunt admise sub legile Islamului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO