Descoperirea spectaculoasa facuta in Amazon. Misterul raului care fierbe, despre care oamenii credeau ca e o legenda

18-02-2016 12:23

raul care fierbe Amazon

Un rau misterios a fost descoperit in inima Amazonului. Apa raului din Mayantuyacu este atat de fierbinte incat fierbe.

Raul, a carui legenda este extrem de populara in Peru, a fost descoperit de Andrés Ruzo, dupa ce bunicul lui i-a povestit legenda. Putini oameni stiu de existenta acestui loc, iar cei mai multi dintre ei considerau ca acest loc nu exista si este doar o legenda.

Conform povestilor, in acest rau spaniolii au ucis ultimul imparat incas. Dupa crima sangeroasa, spaniolii au pornit in cautare de aur, inlclusiv in padurile tropicale din Amazon.

Cand s-au intors, spaniolii au povestit cum au vazut ape otravite, serpi care mancau oameni si un rau care fierbe din adanc.

Andres a mai auzit povestea bunicului sau si dupa 12 ani, de la o matusa, asa ca a decis sa porneasca intr-o calatorie, pentru a vedea cu ochii lui raul. 

“The legend mentioned ‘a river that boiled’ inthe heart of the Peruvian Amazon. I know stories get exaggerated, but I’m...

Posted by The Boiling River Project on Friday, February 5, 2016

Andres a fost uimit cand a facut descoperirea, mai ales ca raul este foarte departe de orice vulcan activ. Student la geofizica, tanarul a apelat la ajutorul colegilor pentru a identifica unde este acest rau.

"Am intrebat studenti, am apelat la oameni din guvern si companii, dar toti mi-au raspuns ca nu exista un astfel de rau. Exista rauri a caror apa fierbe, dar de obicei acestea se afla in prejma unui vulcan. Ai nevoie de o sursa puternica de caldura pentru a produce activitate geotermala ca asta" a declarat acesta pentru Daily Mail. Aici, a descoperit si un saman care ocroteste raul, in inima padurii.

Temperatura apei variaza intre 49 si 91 de grade Celsius, iar Andres incearca sa analizeze organismele extremofile care reusesc sa supravietuiasca in apa raului.

O parte din raul Mayantuyacu clocoteste datorita izvoarelor termale alimentate de o falie tectonica. Atunci cand ploua in zona, apa se aduna in stratul poros de roca sedimentara. In deplasarea sa prin stratul de roca, apa este incalzita de caldura emanata din interiorul Pamantului. Astfel va intalni o falie de incalecare. Debitul acumulat determina astfel ca apa deja incalzita sa se ridice la suprafata de-a lungul faliei sub forma unui izvor termal.

"Daca as baga mana in acest rau m-as alege cu arsuri de gradul trei in mai putin de o jumatate de secunda", a spus Andres. Puteti descoperi mai multe despre acest rau pe site-ul http://www.boilingriver.org, proiect non profit, creat de Andres, care are ca scop ocrotirea raului din Amazon.

 
Esta historia ocurrió en Perú y estará en boca de todos en las...

Esta historia ocurrió en Perú y estará en boca de todos en las próximas horas.

Posted by Tiempo26.com on Friday, February 5, 2016

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO