Declaratia unui ministru indian a starnit reactii negative pe internet. Cum ar trebui sa se imbrace turistele

Ultima actualizare: 01-09-2016 07:13
Indian

Ministrul Turismului din India a declarat ca femeiele turiste nu ar trebui sa poarte fusta sau sa umble singure noaptea prin oras, pentru propria lor siguranta.

India a introdus un ghid de conduita pentru turisti, in special sfaturi pentru femeile care viziteaza India, pentru ca ele sa ramana in siguranta, relateaza The Guardian

In acest ghid sunt oferite sfaturi pro si contra. Sunt lucruri marunte, de exemplu, nu ar trebui ca femeile sa se aventureze noaptea singure sau sa poarte fuste si ar trebui de fiecare data sa faca o poza placutelor de inmatriculare ale masinii in care urca cand calatoresc si sa trimita poza prietenilor. Pentru siguranta lor, turistele nu ar trebui sa poarte rochii sau fuste. Cultura indiana e diferita decat cea vestica”, a explicat Mahesh Sharma.

Ghidul, conceput pentru femeile turiste, introdus anul trecut, este una dintre multele masuri introduse pentru a creste rata turismului feminin, dupa ce o studenta din Delhi a fost violata in grup si omorata in 2012, alaturi de alte atacuri asupra femeilor turiste.

In ghid se precizeaza:” Unele regiuni din India, in particular, satele si orasele mai mici inca pastreaza modul vestimentar traditional. Inainte sa vizitati asemenea locuri, interesati-va de traditiile sau apelati la autoritati”.

Uk Foreign Office le sfatuieste pe femeile care calatoresc in India sa respecte codul vestimentar local si sa eviteze zonele izolate, precum plajele, cand sunt singure, indiferent de ora.
 

Shara a clarificat observatiile pe care le-a facut duminica, infirmand faptul ca turistele ar trebui sa respecte un cod vestimentar:” Nu le-am oferit niste instructiuni anume legat de ce ar trebui sa poarte sau nu. Noi doar le-am rugat sa ia masuri de precautie cat timp sunt in oras noaptea. Nu incercam sa schimbam gusturile nimanui”.

A fost o declaratie irationala. Ministrul nu si-a dat seama de consecintele pe care le pot avea asemenea afirmatii iresponsabile” a declarat Ranjana Kumari, directoarea Centre for Social Research, o organizatie care se ocupa cu egalitatea sexelor din India. Kumari a adaugat faptul ca acesta remarca reflecta sindromul de a da vina pe femei pentru cum se imbraca si cum s-au imbracat.

Kumari a spus:” Adevarata problema sunt barbatii si baietii din India. Ei au comportament misogin, recurgand la viol si viol in grup.Important ar fi fost ca Sharma sa spuna ca-i va pedepsi pe cei vinovati, nu sa oblige femeile sa se imbraca intr-un anume fel. De ce ne-ar mai vizita vreo fata, cand a devenit de notorietate faptul ca ele nu sunt in siguranta in India?

India a insprit pedepsele pentru viol si a introdus tribunale unde procesele se desfasoara in timpul util, dupa fatalul viol in grup din 2012.

Statistica despre infractionalitatea nationala arata ca, in medie, 92 de femei sunt violate zilnic in India, mai ales in zonele rurale. Hartuirea si violenta din strada sunt mult mai intense, fiind experimentate de 79% dintre femeile din India, in urma unui studiu recent.

Turistii pot fi susceptibili de aceeasi hartuire. Recent, in iulie 2016, o femeie din Israel a fost abuzata sexual de un grup de barbati in orasul Manali. O femeie japoneza a fost rapita si violate in 2014 in Bihar, in timp ce o rusoaica a fost abuzata de un sofer in Delhi, 2015.

Afirmatiile lui Sharma au facut furori pe retelele de socializare din India, luni, si a fost mustrat de rivalii din politica.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO