Decizie în cazul celor doi polițiști care au rănit un bătrân de 75 de ani în SUA

Ultima actualizare: 07-06-2020 10:31
agresori batran 75 de ani din Buffalo
Sky News

Cei doi polițiști care au îmbrâncit un bătrân de 75 de ani, în timpul protestelor împotriva rasismului din Buffalo, vor fi anchetați, scrie Sky News.

 

Agenții Aaron Torgalski, în vârstă de 39 de ani, și Robert McCabe, în vârstă de 32 de ani, au fost acuzați de agresiune. Cei doi erau deja suspendați.

Înainte ca ei să fie acuzați, 57 de polițiști și-au dat demisia în semn de solidaritate. Este vorba despre întreaga echipă de intervenții a Poliției din Buffalo, New York.

Polițiștii cred că cei doi colegi au respectat ordinele de a evacua piața respectivă. ”Își făceau meseria. Nu știu cât de mult contact a fost (n.r. în momentul împingerii). În opinia mea, a alunecat”, a spus John Evans, președintele asociației care îi reprezintă pe polițiștii din Bufallo.

Bărbatul de 75 de ani, Martin Gugino, s-a apropiat de forțele de ordine și a fost îmbrâncit. El a căzut și s-a rănit grav la cap, dar acum este în stare stabilă.

Guvernatorul din New York a fost printre cei care au condamndat incidentul. “Tocmai am vorbit la telefon cu domnul Gugino, domnul pe care l-aţi văzut în imagini şi care, din fericire, este în viață. Dar când priveşti aceste scene nu are cum să nu te deranjeze din punct de vedere al decenţei şi al umanității. De ce? De ce a fost necesară această atitudine? Unde era amenințarea?”, a transmis Andrew Cuomo, care a cerut demiterea celor doi agenți.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO