Declarație controversată a lui Trump, după moartea lui George Floyd: "E o zi minunată pentru el"

Ultima actualizare: 06-06-2020 19:47

Preşedintele Donald Trump a avut o nouă intervenție criticată, el asociind cu George Floyd cifrele care indică o scădere a şomajului în Statele Unite.

"Sper că George (Floyd) ne privește de sus și crede că ceea ce se întâmplă în țară este grozav. Este o zi minunată pentru el, este o zi minunată pentru noi toți", a declarat Trump.

Joe Biden, candidatul partidului democrat la președinție, a criticat afirmațiile lui Trump: "Ultimele cuvinte ale lui George Floyd: "Nu pot să respir!, Nu pot să respir!" răsună în întreaga ţară şi în întreaga lume. Pentru preşedinte, să încerce să pună asemenea cuvinte în gura lui George Floyd... Sincer, cred că este josnic".

Chiar şi din datele prezentate triumfalist de preşedintele Trump reiese că nivelul şomajului rămâne ridicat în rândul populaţiei afro-americane şi hispanice.

Trump: Avem cea mai puternică economie din lume. Și va fi o economie și mai puternică

Reporter: Totuși, domnule, cum ar fi o economie mai bună...

Trump: Aş vrea să semnez legea aceasta...

Reporter: Da, numai să continui întrebarea: "Cum ar fi fost protejat George Floyd de o economie mai bună?"

Reporter: Şomajul în rândul populaţiei de culoare a crescut cu 0.1% şi cu 0,5% pentru pentru populaţia asiatică. Cum este aceasta o victorie?

Trump: Sunteţi ceva... (face un gest a lehamite)

Reporter: Cum este aceasta o victorie?

Trump: Mulţumesc foarte mult...

Pe de altă parte - printr-un gest care se vrea simbolic şi exemplar - Alexis Ohanian, cofondatorul platformei de socializare Reddit - şi soţul marii campioane de tenis Serena Williams - a anunţa că cedează locul lui din consiliul director unui candidat de culoare.

Alexis Ohanian, cofondator Reddit: Fac asta pentru mine, pentru familia mea și pentru țara mea. Spun asta ca părinte care are nevoie să-i dea un răspuns fiicei lui de culoare, când îi întreabă: "Tu ce ai făcut?" Așa că am demisionat din consiliul director al Reddit. Și le-am cerut imperios să fiu înlocuit de un candidat de culoare. Voi folosi câștigurile viitoare din acțiunile mele la Reddit în folosul comunității de culoare și mai ales pentru a curma ura rasială.

Reddit a fost criticată în trecut pentru că a permis comentarii rasiste şi care instiga la ura pe unele dintre forumurile sale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO