Decizie definitiva in cazul lui Ionut Gologan: romanul a primit pedeapsa capitala. Ultima solutie la care vor apela avocatii

Ultima actualizare: 29-01-2016 07:09

Ionut Gologan, tanarul de 23 de ani din Prahova, arestat pentru trafic de droguri in Malaezia, a fost condamnat definitiv la moarte, dupa patru ani de proces.

Sentita este definitiva. Vorbim asadar despre primul roman care primeste pedeapsa capitala, in ultimii 25 de ani. Autoritatile de la Bucuresti cred ca mai exista totusi o raza de speranta.

Curtea federala de Justitie a Malaeziei este instanta care a judecat marti recursul lui Ionut Gologan, iar verdictul definitiv este "Executia". Toate caile interne de atac au fost epuizate.

Vestea a ajuns si la Telega, satul natal al lui baiatului. Dupa patru ani de proces, bunica Jeni, cea care l-a crescut, a sperat pana in ultimul moment. Mama l-a abandonat de mic, iar tatal a iubit mai mult bautura.

Jeni Gologan, bunica lui Ionut: "Maica, eu am nevoie de Ionut, ca viata mea nu are rost fara el."

Ilie Gheorghe, primarul din Teleaga: "Numai Dumnezeu poate sa ia viata unui om."

In iunie 2012, Ionut Gologan habar nu avea, cand a aterizat la Kuala Lumpur, ca Malaezia are legi drastice chiar si pentru carausii de stupefiante. Si totusi, statul roman nu vrea sa il abandoneze.

Raluca Lunculescu, purtatorul de cuvant al MAE: "Prin intermediul MAE si al Ambasadei de la Kuala Lumpur vom continua demersurile, avand in vedere situatia fara precedent, in care se aduce atingere dreptului de viata al unui cetatean roman."

Autoritatile romane cred ca in cazul lui Ionut Gologan mai exista un sambure de speranta. Avocatii lui ii vor cere sultanului din Selangor gratierea acestuia. Raspunsul poate veni si in patru sau chiar in opt ani, timp in care executarea pedepsei se suspenda. Mai mult, in ultimii 23 de ani, Malaezia nu a executat nici un occidental, iar acum vrea sa modifice legislatia anti-drog, ceea ce va duce iar la suspendarea executiilor pentru traficantii de narcotice.

Tot luni, un alt roman a fost condamnat in Malaezia la opt ani de puscarie pentru trafic de droguri, iar in cazul altor doi conationali de-ai nostri, procesele abia au inceput la Kuala Lumpur.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO