Decizia radicală a Rusiei. Ce se va întâmpla cu cetățenii străini infectați cu coronavirus


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2020 11:54
Data publicarii: Luni 03 Februarie 2020 11:46
Categorie: Stiri externe
coronavirus

Rusia a anunţat luni că va recurge la expulzarea cetăţenilor străini infectaţi cu noul coronavirus, după ce săptămâna trecută a decis să-şi închidă frontiera cu China şi să reducă legăturile între cele două ţări, transmite AFP.

Noul coronavirus „a fost adăugat pe lista maladiilor periculoase în mod special, ceea ce ne permite să procedăm la expulzarea străinilor infectaţi şi să punem în practică măsuri speciale precum plasarea în izolare şi carantina”, a declarat premierul rus Mihail Mişustin într-o şedinţă guvernamentală.

Doi pacienţi infectaţi cu coronavirus au fost înregistraţi oficial în Rusia vineri - este vorba despre doi chinezi plasaţi la izolare în spitale din regiunile Tiumen (Ural) şi Cita (Extremul Orient).

Mişustin a indicat luni că a semnat un plan naţional de luptă contra epidemiei, dând asigurări că „situaţia este sub control în Rusia, care dispune de toate medicamentele şi mijloacele de protecţie necesare”.

Săptămâna trecută, Moscova a adoptat o serie de măsuri, printre care închiderea celor 4.250 de km ai frontierei cu China, întreruperea legăturilor feroviare şi restricţii ale zborurilor.

Avioane ale armatei ruse urmează să evacueze în următoarele zile cetăţenii ruşi prezenţi în provinciile din China atinse de coronavirus, printre care Hubei, epicentrul epidemiei.

Premierul rus a propus luni amânarea Forumului economic rus de la Soci, prevăzut pentru perioada 12-14 februarie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

China acuză SUA, în plină epidemie de coronavirus. Măsura care a înfuriat Beijingul
Peste 1.000 de medici din Hong Kong, în grevă pentru închiderea granițelor cu China
Anunț oficial. Rusia începe evacuarea cetățenilor săi din Wuhan
VIDEO PROTVPLUS.RO